Hoe ziet de toekomst van Locadia er uit?

maandag, augustus 24, 2015 @ 09:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Jürgen Locadia kwam uit teleurstelling niet opdagen op de training van PSV vorige week. Heeft hij na zijn excuses nog toekomst bij PSV?


Het geduld van de 21-jarige speler is op. Hij zag al vroeg deze zomer dat een vertrek van De Jong vrijwel uitgesloten werd door PSV. Daardoor wist hij ook al vroeg dat hij een plek in de spits bij PSV wel kon vergeten. Hij gaf openlijk aan dat hij niets anders dan in de spits wil spelen en probeerde zo een transfer af te dwingen. Vandaag heeft hij dan toch weer zijn excuses aangeboden voor het niet op komen dagen bij de training.

Locadia wordt in november 22 jaar en heeft de afgelopen 3 seizoenen 15, 31 en 23 wedstrijden gespeeld. In het seizoen 2013/2014 kreeg Locadia op een gegeven moment de voorkeur boven Matavz en hij hoopte dan ook definitief doorgebroken te zijn. Helaas blijkt het bijna onmogelijk te zijn om als spits door te breken bij een topclub. Feyenoord heeft Achahbar, Ajax had Castillon en PSV heeft Locadia.

Als we terug in de tijd gaan en kijken naar spitsen als Kuijt, Van Nistelrooy en Huntelaar, hebben die het allemaal eerst bij een subtopper laten zien. Kuijt deed dat bij FC Utrecht en Van Nistelrooy en Huntelaar bij Heerenveen. Een spits van een topclub moet er direct staan, iedereen weet dat een jeugdspeler er niet direct staat. De kans dat Locadia dan ook direct doorbreekt PSV is dus erg klein. Is Kluivert niet de laatste spits geweest die echt doorbrak als jeugdspits bij een topclub?

Wat kan Locadia dit jaar nog verwachten?
In de wedstrijd tegen Heerenveen bleek dat PSV mogelijk een tekort aan scorend vermogen heeft. Het is voor Cocu ideaal om een spits van het kaliber Locadia te kunnen brengen wanneer doelpunten nodig zijn. Ook kunnen ze hem als valse buitenspeler gebruiken voor extra scorend vermogen. Als blijkt dat Pröpper en Maher onvoldoende scoren of kansen creëren kan Cocu zelfs nog besluiten om De Jong op de 10 positie te zetten en Locadia in de punt. Er liggen dus wel kansen voor Locadia om het te laten zien dit seizoen.

Wat als Luuk de Jong de volgende zomer verkocht wordt?
Eigenlijk maakt de eindpositie van PSV dit jaar in de Eredivisie niet zoveel uit. Als PSV kampioen wordt willen ze met een goede spits de Champions League in en is er budget voor. Als PSV geen kampioen wordt dan willen ze graag een waardige vervanger voor De Jong zodat ze een goede kans hebben om kampioen te worden. Locadia zal dan opnieuw met een speler die voor een paar miljoen gehaald wordt moeten concurreren. De kans dat hij die concurrentiestrijd wel wint is minder dan 50 procent.

Heeft Locadia op het verkeerde moment zijn contract verlengd? Of slaagt hij alsnog bij PSV?

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.