Luuk de Jong bijzonder goed bezig

zondag, augustus 23, 2015 @ 08:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Luuk de Jong kwam terug naar PSV na mislukte avonturen in Engeland en Duitsland. Bij PSV laat hij dit seizoen al weer zien dat hij nog steeds een topspits is.

Luuk de Jong is na zijn comeback in de Eredivisie vorig jaar gelijk al de meest waardevolle speler geworden van de Eredivisie. Dat er daarom clubs geïnformeerd naar De Jong is zeker.PSV verloor met Wijnaldum en Depay al twee belangrijke krachten en ze hebben daarom waarschijnlijk een flinke transfersom gevraagd voor De Jong. Dat in combinatie met het minder succesvolle eerdere avontuur hebben clubs tot nu toe af geschrikt. PSV kocht hem voor 5,5 miljoen en De Jong tekende voor 5 jaar. Hier lees je een korte analyse van de wedstrijd tegen Heerenveen waarom Luuk de Jong zo goed is.

De bijna 25-jarige spits weet in dit seizoen bijna iedere kans in een doelpunt om te zetten. Dat begon al in de Johan Cruijff schaal door een voorzet op waarde te schatten en tegendraads boven Botteghin uit, in te koppen. En dat liet hij gister ook weer zien tegen Heerenveen.


De Jong scoort de 1-1 tegen Heerenveen

Bovenstaande afbeelding ziet er zo simpel uit maar dat is het zeker niet. We durven te zeggen dat de helft van de spitsen in de Eredivisie deze kans missen. De stuit, de draai en de techniek maken het nog bijzonder lastig om deze kans af te maken. Het is de enige kans van de wedstrijd die De Jong heeft gekregen en hij maakt hem soepel af. Eerder maakt hij al met links tegen FC Groningen de 2-0 in de Johan Cruijff schaal, daar liet hij ook zien dat hij over een goede traptechniek beschikt.


De Jong aanspeelbaar voor vastgelopen Brenet

De Jong is ook een uitstekende mee voetballende spits. In bovenstaand moment laat hij ook zien dat hij aanspeelbaar is op de momenten dat het moet. Daarnaast valt het op dat hij zich regelmatig ook laat uit zakken uit de spits om aanspeelbaar te zijn maar ook ruimte te maken voor andere spelers.

Vorig jaar had hij met Wijnaldum en Depay, twee spelers om zich heen die daar gebruik van maakte. Dit jaar is dat nog niet succesvol geweest en is dat één van de belangrijke redenen dat de resultaten nog tegen vallen. Pröpper zou de opvolger van Wijnaldum moeten zijn, maar hij kwam vorig jaar maar tot 5 doelpunten bij Vitesse. Ook Narsingh en Lestienne laten tegen Heerenveen zien dat ze niet over veel scorend vermogen beschikken.

Ontbreekt het PSV aan scorend vermogen?

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.