Voorselectie Oranje: wat mogen we verwachten?

vrijdag, augustus 21, 2015 @ 05:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Blind heeft vandaag de voorlopige selectie bekend gemaakt voor de twee belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Welke keuzes gaat Blind maken?


Gaat Blind de tactiek veranderen ten opzichte van Hiddink?
Blind zal zich aan het 4-3-3 systeem houden met deze selectie. Het middenveld zal hij invullen met een creatieve speler, een box-to-box speler en een controlerende speler. Hiddinks laatste tactiek was met twee creatieve spelers en een controlerende speler. Daar zit dus een verschil. Blind moet ervoor gaan zorgen dat het Nederlands Elftal beter druk zet als team en beter gaat anticiperen op counters. Onder Blind zal vroeg druk gezet worden en vooruit verdedigd worden tegen tegenstanders met minder kwaliteit, zoals IJsland en Turkije. Hieronder leest u de mogelijkheden van Blind en zijn waarschijnlijke keuzes.

Wie gaat het doel verdedigen?
Krul en Cillessen zijn op dit moment de twee beste keepers van Nederland. Blind zal weinig veranderen ten opzichte van Hiddink. Wij zien ook geen rede om hier iets in te veranderen.

De verdediging zal bestaan uit?
Van Gaal heeft Blind een extra optie gegeven voor achterin. Daley Blind laat een prima indruk achter centraal achterin bij Manchester United. Wij verwachten dat Blind zal kiezen voor zijn zoon als linkercentrale verdediger. Hij is het ideale verlengstuk en als iemand weet wat de visie is van de bondscoach dan moet dat zijn zoon zijn. De Vrij zal mits fit als rechtercentrale verdediger geposteerd worden. Als rechtsback zal Blind waarschijnlijk voor de ervaren Van der Wiel gaan, mits fit. Waarschijnlijk wil Blind verdedigend op de rechterkant meer zekerheid dan Janmaat heeft kunnen bieden. Aan de linkerkant zal het gaan tussen Martins Indi, Kongolo en Riedewald. Alledrie zullen geselecteerd worden om zich tijdens het trainingskamp te bewijzen. Martins Indi heeft namelijk geen basisplaats bij Porto en de twee jongelingen moeten zich nog bewijzen.

Wie vormen het middenveld van Oranje?
De Jong is toch weer geselecteerd. Als Blind voor zijn zoon kiest centraal achterin dan zal hij waarschijnlijk voor De Jong kiezen op het middenveld. Zij vullen elkaar goed aan, De Jong zorgt voor extra kracht verdedigend en Blind voor meer opbouwend vermogen. Wijnaldum, Klaassen en Van Ginkel maken uit wie de box-to-box middenvelder wordt. Blind gaat waarschijnlijk voor eerstgenoemde met Klaassen als alternatief. Als creatieve middenvelder kiest Blind zeker voor Sneijder, hij blijft een belangrijke schakel in het elftal.

De aanval wordt gevormd door?
Blind zal na de transfer van Van Persie naar Fenerbahce en zijn fitheid, betere redenen hebben om Van Persie op de bank te houden. Dat betekent dat Huntelaar gaat spelen. Hoe dat in de toekomst zich ontwikkeld zal afhangen van de prestaties van Van Persie bij Fenerbahce. Op de flanken kiest hij voor Depay en Robben.

Conclusie: vermoedelijke opstelling mits fit:
Cilessen; Van der Wiel, De Vrij, Blind, Martins Indi; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Mee eens?

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.