FC Groningen moet weer opnieuw gaan bouwen

vrijdag, augustus 21, 2015 @ 07:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Is FC Groningen nu beter geworden ten opzichte van vorig seizoen of minder? Wij analyseren de spelerswisselingen en de verwachtingen.

FC Groningen heeft met Botteghin, Kieftenbeld en Chery toch de drie belangrijkste krachten van vorig seizoen verloren. Er werd verwacht dat het vertrek van de laatste twee opgevangen kon worden. Het vertrek van Botteghin is dan ook wel een flinke aderlating voor het elftal.

Nijland meldde zelf ook al op FCGroningen.nl dat FC Groningen moet bouwen aan een nieuw elftal. Dat is toch zonde omdat wij denken dat veel voetballiefhebbers hadden verwacht dat FC Groningen mee ging doen om de 4e, 5e en 6e plaats. Of dat nu nog haalbaar is moet nog blijken.

Wie heeft FC Groningen aangetrokken?
FC Groningen heeft als vervangers Reijnen, Larsen, Drost en vorig jaar Rusnak gehaald. In de voorbeschouwing voor de wedstrijd tegen Excelsior geeft Van de Looi mee dat hij niets aan zijn tactiek gaat veranderen. Mogelijk wel aan de invulling van de taken. Het lijkt er daarom op dat FC Groningen vast blijft houden aan het 4-3-3 systeem met de punt naar voren op het middenveld.

Verder laat FC Groningen weten nog op zoek te zijn naar een controlerende middenvelder met duelkracht. Die wordt waarschijnlijk aangetrokken als vervanger van Hiariej, die nooit helemaal is doorgebroken bij FC Groningen. In 2010/2011 heeft hij 34 wedstrijden gespeeld maar daarna heeft hij nooit een vaste basisplaats gehad. Het is duidelijk dat Van de Looi daar nog versterking wilt halen. Een andere mogelijkheid is om Lindgren door te schuiven naar het middenveld.

Wat hebben we de afgelopen wedstrijden gezien?
In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal was FC Groningen redelijk compleet en speelde ze met het hetzelfde elftal dat de voorbereiding veel gespeeld had. Dat was er ook aan af te zien. Er werd weliswaar verloren maar er werd goed gevoetbald en kansen gecreëerd, maar niet gescoord. Vorig weekend kon je zien dat 3 van de 4 verdedigers nieuw waren. Dat zorgde er voor dat FC Groningen niet veel te vertellen had tegen PSV.

Tegen Excelsior begint FC Groningen met Drost in plaats van Antonia op de rechterflank. Drost is van nature geen buitenspeler maar meer een diepgaande middenvelder. Hij zal veel naar binnen gaan trekken om Hateboer de ruimte te geven om over de rechterkant op te komen.

Kan FC Groningen nog steeds mee doen om plek 4, 5, 6 met het huidige spelersmateriaal?

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.