Waarom mag Manu weg bij Feyenoord?

vrijdag, augustus 14, 2015 @ 05:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Van Bronckhorst heeft op een persconferentie aan gegeven dat Manu op zoek mag naar een nieuwe club. Hoe is Van Bronckhorst tot deze beslissing gekomen?


Manu was vorig jaar één van de betere schakels bij Feyenoord. Op snelheid en kracht passeerde hij als linksbuiten vaak zijn tegenstander uit op snelheid en kracht. Vorig jaar kwam Manu in de Eredivisie tot 7 doelpunten en 4 assists.

De tactiek van Feyenoord in de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijd sluit niet aan bij de kwaliteiten van Manu. Daardoor is hij overbodig geworden. Door de komst van Kramer is Kuyt definitief naar de rechterkant verhuisd en voldoet hij niet aan de wensen van Van Bronckhorst voor een linksbuiten.

Ook wordt de positie achter de linksbuiten anders bezet dan was verwacht na de voorbereiding. Door de komst van Botteghin en Van der Heijden is de kans groot dat Kongolo als linksback zal komen te spelen. Dat is een ander type speler als Nelom.

Wat is Van Bronckhorst dan van plan en waarom is Manu dan overbodig?

Kuijt komt aan de rechterkant van de aanval te spelen en daardoor is het nodig dat de aanval aan de linkerkant breed wordt gehouden. Waarom is dat nodig? Als iedereen naar het midden komt dan worden de ruimtes kleiner voor de aanvallers en wordt het moeilijker om door de verdediging van de tegenstander te komen.


Waarschijnlijke tactiek Feyenoord

In de tactiek die Van Bronckhorst waarschijnlijk voor ogen heeft, heeft de linksbuiten één belangrijke taak: het breed houden aan de linkerkant. Op het moment dat de bal van rechts naar links verplaatst wordt, moet die speler aanspeelbaar zijn. Manu is van nature meer een valse buitenspeler, die graag naar binnen trekt en opduikt in de spits. Daardoor is hij dus niet op de linkerkant aanspeelbaar als Feyenoord het spel wil verplaatsen. Dat is wel nodig als je de tegenstander uit positie wilt spelen. Normaal gesproken kan ook de linksback die ruimte invullen. Maar waarschijnlijk zal Kongolo linksback komt te spelen in plaats van Nelom. Kongolo heeft een mindere drive naar voren dan Nelom die heeft. Het zorgt ervoor dat elftal van Van Bronckhorst in balans is.

Ook geen wisselrol weggelegd voor Manu?
Feyenoord heeft al wat aanvallers achter de hand voor de voorste posities. Bilal en Elia gaan uitmaken wie de linksbuiten positie mag invullen. Kramer of Kazim zal de spitspositie gaan bezetten en Kuijt de rechtsbuiten positie met Achahbar als alternatief.

Bij welke club in de Eredivisie denk jij dat Manu’s kwaliteiten beter passen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.