Is Cech de keeper voor dit Arsenal?

vrijdag, juni 26, 2015 @ 06:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

De geruchten blijven maar aanhouden over een vertrek van Petr Cech van Chelsea naar Arsenal. Ieder jaar zijn er veel geruchten over de keeperspositie bij Arsenal, gaan ze dan eindelijk een grote naam halen?

Petr Cech is één van de beste keepers ter wereld. Mourinho heeft het afgelopen seizoen over twee topkeepers kunnen beschikken. Courtois won de concurrentiestrijd en heeft daarna niet meer gefaald. Dat betekent dat Chelsea met een gerust hart een mindere tweede keeper kan aantrekken. Cech was natuurlijk ontevreden omdat hij met zijn kwaliteiten bijna bij iedere topclub eerste keeper zal zijn.

Arsenal wordt ieder jaar in verband gebracht met nieuwe keepers. Eigenlijk altijd om een simpele reden. De keepers van de afgelopen jaren hebben nooit iets toegevoegd aan Arsenal sinds het vertrek van Jens Lehmann. Na de afgelopen jaren spelers van naam naar Arsenal te halen is het nu tijd om een keeper met naam te halen. Eerder werd ook Casillas in verband gebracht.

Past Cech bij het spel van Arsenal?
Daar twijfelen wij nog wel over. Arsenal is een team dat graag vooruit verdedigd. Dat zal voor Cech anders zijn dan bij Chelsea, een team die de tegenstander iets meer laat komen. Cech is een fantastische lijnkeeper maar of hij ook de ruimte achter de verdediging kan bespelen zal hij volgend jaar moeten laten zien. Toch zal het voor de verdediging al een fijn gevoel geven dat er iemand met zo’n geweldige staat van dienst achter ze staat.

Arsenal is sinds 2 jaar geleden ieder jaar een stap aan het maken. Die zomer haalde ze Ozil en de zomer erna Sanchez. Als ze dit jaar Cech halen zijn ze weer een stap dichterbij. Of het genoeg voor de titel is? Wij betwijfelen het. Het is ook lastig in een competitie met zoveel echte titelkandidaten. Belangrijk is dat Arsenal een goede seizoensstart heeft, afgelopen jaar na 6 wedstrijden nog maar 10 punten.

Wie vind jij dat Arsenal nog moet halen om serieus mee te doen voor het kampioenschap?

Be Sociable, Share!

    One Response to “Is Cech de keeper voor dit Arsenal?”

    1. forex trading schreef:

      forex trading

      Is Cech de keeper voor dit Arsenal? « VoetbalAnalyses.nl