David Luiz moet vertrekken bij Chelsea

woensdag, juli 3, 2013 @ 02:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

David Luiz was een van de sterren van Brazilie tijdens de Confederations Cup. Hoe ziet zijn seizoen er volgend jaar bij Chelsea uit? Lees hier de analyse.

De centrale verdediger speelde afgelopen seizoen zijn eerste hele seizoen voor Chelsea. In de winter van het seizoen van 2011/2012 werd hij gehaald voor 25 miljoen euro van Benfica. Dit seizoen speelde hij bijna alles maar dat kwam ook mede door blessures van Terry en Cahill. Onder Benitez die het roer bijna halverwege van Di Matteo overnam, werd hij vaak als defensieve middenvelder ingezet.

Een onuitwisbare indruk zoals bij Brazilie op de Confederations Cup maakte hij bij Chelsea niet. Voor het Engelse voetbal wil hij het af en toe nog iets te vaak voetballend oplossen. Dat gaat natuurlijk wel eens mis en daar zijn de Chelsea supporters kritisch op. Bovendien heeft Chelsea met Terry en Cahill nog twee centrale verdedigers en Engelse internationals in de selectie.

Past de speelwijze van David Luiz bij de speelwijze van Mourinho?

Wij denken van niet. Wellicht kan David Luiz wel presteren onder Mourinho omdat hij buitengewoon goede verdediger is. Maar wil hij echt op de top van zijn kunnen presteren adviseren wij hem toch een andere club te gaan zoeken. Luiz is een verdediger die uitstekend met ruimte in zijn rug kan spelen. Hij heeft het voetbalinzicht, de snelheid en de sliding om in die ruimte alsnog iets te corrigeren. Met die kwaliteiten zou een team met David Luiz als centrale verdediger altijd vooruit moeten spelen.

De speelwijze van Mourinho is afwachtend en vanuit een gesloten verdediging. Dat heeft hij bewezen bij zowel Internazionale als Real Madrid. Zijn teams zijn goed georganiseerd en zakken vaak in om de tegenstander wat meer te laten komen. Zo ontstaat er ruimte om in de omschakeling van gebruik te maken. Verder speelt Mourinho vaak met een spelmaker voor zijn verdediging. David Luiz zou dus ballen in moeten leveren bij de spelmaker terwijl hij zelf voetballend uitstekend onderlegd is.

Wij hopen dan ook dat Luiz besluit om een transfer te maken naar een andere club die het positiespel hoog in het vaandel heeft staan. Clubs als FC Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, Arsenal of wellicht Real Madrid. Hij moet toch proberen alles uit zijn carrière te halen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.