Heerlijke versnelling en kopbal Torres

dinsdag, juni 25, 2013 @ 05:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Fernando Torres mocht in de 60e minuut tegen Nigeria de teleurstellende Soldado vervangen. Nog geen paar minuten in het veld en hij maakt een heerlijk doelpunt. Lees hier de klasse van Torres.

Torres is een pure afmaker. Hij weet optimaal te profiteren van de ruimtes die de verdediging laat. Zo ook in de Confederations Cup tegen Nigeria. Bij nationale elftal is de rol van Torres duidelijk, hij is het eindstation. Hij hoeft niet mee te voetballen en alleen maar loeren op ruimte om aangespeeld te worden.

De versnelling en het doelpunt


Torres geel omcirkeld lopend tussen de back en de centrale verdediger van Nigeria

Torres is naar rechts uitgezakt om ruimte te zoeken en de centrale verdedigers even zonder man te laten lopen. De centrale verdediger moet dus en zijn zone houden maar ook de positie van Torres in de gaten houden. Veel verdedigers willen de spits graag voetballen, dus kort bij zich hebben. Door het uitzakken van Torres kan dat alleen als de centrale verdediger mee naar rechts zou gaan. Wanneer hij dat zou doen, ontstaat er ruimte in het centrum voor andere spelers van Spanje.


Torres blijft een aantal meter van zijn directe verdediger. Voor de verdediger ontstaat er ruimte(de roze streep).

De rechter centrale verdediger stapt uit om Pedro op te vangen, daardoor komt er ruimte tussen de twee centrale verdedigers. Torres ziet dit en blijft op dezelfde positie om niet te snel die ruimte in te vullen. Wanneer hij dat zou doen dan trekt hij zijn directe tegenstander mee en krijgt hij de tijd om te corrigeren.


Torres(geel omcirkeld) komt voor de man en kopt binnen

Door op het juiste moment te gaan lopen, hoeft hij alleen maar tegen de bal aan te lopen om te scoren. Het ziet er makkelijk uit maar de timing van deze loopactie is zo belangrijk. Hij hoeft maar een seconde te laat zijn en de bal gaat voor langs.

Echte spitsen
Hier uit blijkt dat Torres het toch echt nog niet verleerd is. Bij Chelsea lukt het hem niet om het waar te maken. De vraag die je kan stellen is kom dat door Torres? Hij moet van zijn spelers achter en naast hem exact het moment weten wanneer hij een bal kan verwachten. Bij Chelsea heeft hij met Hazard, Mata en Oscar spelers die niet erg constant zijn in hun acties. Waardoor het moeilijk is voor Torres om te bepalen wanneer hij de bal toegespeeld gaat krijgen. Torres heeft buitenspelers om hem heen die simpel spelen en het vooral moeten hebben van het bedienen van de spits. Wij verwachten dat hij zal vertrekken deze zomer? Bij welke topclub past hij denk jij?

Be Sociable, Share!

  One Response to “Heerlijke versnelling en kopbal Torres”

  1. tu kinh trung bay

   Heerlijke versnelling en kopbal Torres


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.