PSV verlies nemen en doorgaan

Saturday, April 20, 2013 @ 04:04 PM
posted by Pep

Is er een revolutie bij PSV nodig om kampioen te worden? Ik vind dat het niet nodig is maar dat de club weer één moet worden.

Het beleid bij het eerste elftal
De afgelopen drie seizoenen zijn er niet bepaald gerichte aankopen gedaan maar meer paniekaankopen. Matavz werd net voor de transferdeadline gehaald. Mertens, Strootman, Narsingh en Wijnaldum kwamen voor veel geld. Verdedigers werden uit het buitenland gehaald met de hoop dat zij uitgroeien tot de nieuwe ‘Alex’. Jeugd krijgt bijna geen kans, zelfs niet als ze derde keus zijn en concurrenten geblesseerd zijn.

PSV moet samen met Cocu een strijdplan maken, 4-3-3 punt naar voren of naar achter, of 4-4-2 spelen zoals in het verleden met onder andere Kezman, Nilis en Van Nistelrooij. Dan moeten spelers op hun plek gezet worden en bepaald worden welke positie het minst bezet is. Dan gericht spelers halen en dan werken met het strijdplan als basis.

Het gezicht naar buiten
Belangrijk voor PSV is dat ze de supporters weer het gevoel moeten geven dat de club van hen is. Daarom is het belangrijk goed te communiceren. Zoals dit jaar met Advocaat die wel of niet doorgaat of nog een beter voorbeeld: spelen de spelers voor PSV of om een transfer te maken naar een grotere club?

Een revolutie?
Een revolutie zoals bij Ajax zou niet nodig moeten zijn. PSV moet durven beslissingen te nemen. Beslissingen van boven tot onder in de organisatie. Directeuren moeten eenduidig zijn over het te voeren beleid en zorgen dat er niet te veel twijfels bij de media naar buiten komen. De scouting en technisch directeur moeten zorgen dat de aankopen die gedaan worden op alle fronten worden gesteund. En op het veld moet je als topclub durven om wel eens een jeugdspeler voor de leeuwen te gooien en een grotere naam op de bank te zetten. Concurrentie zorgt er voor dat spelers beter worden en brengt de spelers ook nog eens dichter bij elkaar.

Voor PSV is het te hopen dat ze niet helemaal het roer om gaan gooien zodat ze alles opnieuw moeten opbouwen. Dat zal ze anders ook de volgende seizoenen de titels gaan kosten. Het is niet zodat er zoals bij Feyenoord gesaneerd moet worden. PSV kan met deze spelersgroep echt wel meedoen om de titel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.