De toekomstige Eredivisiespelers van FC Volendam?

vrijdag, april 19, 2013 @ 07:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

FC Volendam staat op dit moment bovenaan in de Jupiler League. Het bewijst dat je ook met onbekende spelers een eind kan komen.

Wanneer je de Nederlandse voetbalfan vraagt om een aantal spelers van FC Volendam op te noemen, dan mag je hopen dat Tuyp genoemd wordt maar verder zal het veelal stil blijven. FC Volendam heeft bij de degradatie naar de Jupiler League geen gekke dingen gedaan en is het blijven door selecteren. Wij willen je een aantal namen voorstellen die mogelijke volgend seizoen in de Eredivisie zullen spelen.

Centraal voorin hebben Tuyp en Kramer elkaar gevonden. Tuyp 27 doelpunten en de bekendste speler van FC Volendam. Michiel Kramer is iets minder bekend, de lange aanvaller maakte zijn debuut bij NAC maar brak niet door. In 2009 tekende hij bij FC Volendam en dit jaar is veruit zijn productiefste seizoen met 20 doelpunten. Kramer speelt vooral om Tuyp heen.

Op de flanken staan Marengo en Kuwas gepositioneerd. Marengo komt uit de eigen jeugd en heeft dit jaar een basisplaats veroverd. Voor de 20-jarige Kuwas is het zijn eerste seizoen bij FC Volendam hij kwam over van amateurclub KFC uit Koog a/d Zaan. De laatste weken is hij degene die het verschil maakt.

Centraal op het middenveld staan Fafiani en Schwiebbe. Schwiebbe kwam over van AGOVV net als bankzitter Laghmouchi. Schwiebbe debuteerde bij ADO en speelde zijn eerste twee seizoenen bijna alle wedstrijden. Na de twee seizoenen kwam hij er bijna niet meer aan te pas en verhuisde naar AGOVV.

Achterin staan met Gerrie Koning en Paul de Lange twee ervaren spelers. Schilder en Coster completeren de verdediging. Schilder is nu 6 seizoenen zeker van een basisplaats als rechter centrale verdediger. Coster staat linksback, zijn contract werd vorig jaar niet verlengd bij FC Dordrecht.

Op de goal heeft Sonny Stevens de plaats ingenomen van de naar FC Utrecht vertrokken Ruiter. Daarmee heeft weer een jonge keeper de kans gekregen om zich te ontwikkelen, hij is pas 20 jaar!

We zijn benieuwd of dit FC Volendam de laatste wedstrijden gaat volhouden en terug keert in de Eredivisie. De KNVB heeft net bekend gemaakt dat ze in categorie III zijn ingedeeld en dus ook financieel gezond is.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.