Aantrekkelijke Eredivisiespelers voor topclubs

vrijdag, april 19, 2013 @ 09:04 AM
posted by VoetbalAnalyses

De topclubs willen volgend jaar doorselecteren om volgend seizoen weer mee te kunnen doen in de titelrace. De volgende Eredivisiespelers zijn mogelijke transfertargets.

Viergever – Aanvoerder van AZ en heeft zijn debuut bij het Nederlands Elftal al gemaakt. De linksbenige centrale verdediger is opbouwend erg sterk en heeft een goede sliding in huis. Hij heeft nog een 1 jaar contract en zou denk ik rond de 2-3 miljoen euro moeten kosten. Een mogelijke versterking voor PSV?

Maher/Djuricic – Deze aanvallende middenvelders van respectievelijk AZ en Heerenveen zijn zeker versterkingen voor de topclubs. Djuricic zou geen interesse hebben in een langer verblijf in Nederland. Maher zou kunnen kiezen tussen PSV en Ajax maar staat ook nog in buitenlandse belangstelling wat de vraagprijs omhoog laat gaan. Is hij dan nog haalbaar voor de topclubs?

El Ghanasy – De gehuurde Heerenveen speler van AA Gent heeft al snel naam gemaakt in de Eredivisie. De 22-jarige voetballer maakte al zijn debuut voor de Rode Duivels. WBA heeft de eerste optie in de zomer maar of ze die ook gebruiken nadat hij geen wedstrijd in de eerste seizoenshelft heeft gespeeld is nog maar de vraag. Een talent die nog geslepen moet worden maar zeker de potentie heeft.

Gouweleeuw – Een voetballende rechter centrale verdediger die bekend staat om zijn voetballend vermogen. AZ is al een seizoen lang aan het azen op de Heerenveen verdediger. Zijn contract loopt nog 1 seizoen en hij zal daarom 1-2 miljoen moeten kosten. Wellicht een topclub die hem langzaam wil brengen?

Virgil van Dijk – Een sterke robuuste verdediger. Niet voor niets dat hij in verband wordt gebracht met Engelse clubs. Onduidelijk is of hij ook organisatorische kwaliteiten heeft, gezien de wisselende verdedigende prestaties van FC Groningen.

Giliano Wijnaldum – Een aanvallende linksback van AZ. Zijn contract loopt af en deze wordt niet verlengd. Een aantrekkelijke speler om zelf verder op te leiden. Opvallend dat de topculbs op dit moment redelijk goed in de linksbacks zitten. FC Twente is een mogelijke optie, zij hebben al jaren problemen met de linksbackpositie.

Duarte – Een linkshalf van Heracles Almelo. Zijn sterke punten: zijn schot en passeerbeweging. Hij speelt regelmatig in Jong Oranje en is klaar voor een stap omhoog.

Kali – de spelmaker van FC Utrecht wil een stap hogerop maken. Of hij een basisplaats bij een topclub al aan kan betwijfelen wij. Wellicht kan hij door op een hoger niveau te trainen verder groeien. Hij beschikt over een goede trap en tactisch inzicht. Zijn transfervrije status maakt hem aantrekkelijk voor de topclubs.

Van de Hoorn – een echte Nederlandse centrale verdediger. Verdedigend goed en opbouwend ook redelijk tot goed. Heeft wel een organiserende verdediger naast zich nodig. Wij zijn van mening dat hij nog een jaar bij FC Utrecht door moet ontwikkelen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.