Van de Looi heeft een mooie uitdaging

Sunday, April 7, 2013 @ 06:04 AM
posted by niekneuvel

Erwin van de Looi is de nieuwe hoofdtrainer geworden van FC Groningen. FC Groningen is op dit moment hofleverancier van Jong Oranje. Wat mogen we verwachten van de nieuwe coach?

Wie vorige week had gevraagd aan de buitenwacht wie de coach van FC Groningen zou worden, zou bij weinige Van de Looi zijn opgekomen. Toch is het leuk dat onervaren coaches kansen krijgen om door te groeien. Nieuwe coaches zorgen voor nieuwe visies zodat de Eredivisie verder kan groeien.

FC Groningen heeft een leuke selectie, een jong fris elftal met veel voetballend vermogen. Echter is het nog jong en onervaren waardoor het niet constant is en moeilijk tegenvallers kan verwerken. Volgend jaar heeft iedereen weer een extra jaar ervaring in de Eredivisie en moet FC Groningen toch om de strijd van de 6e plaats mee kunnen doen. Dit jaar zijn ze wisselvallig en ziet het er als team niet goed uit. Er lijkt geen klik te zijn tussen Maaskant, spelers en supporters.

FC Groningen heeft op bepaalde posities nog wel versterking nodig. Spelers met ervaring om de jongere spelers aan de hand te nemen. Met Lindgren hebben ze al één zo’n speler binnengehaald in de winterstop. Graag zou ik toch ook nog een meer ervaren aanvaller zien, die de aanvallers wat slimmigheden kan bijbrengen. Mogelijke namen uit de Eredivisie die dan bij mij opkomen zijn: Braber(RKC), Everton(Heracles), Hocher(Willem II) of een Van der Velde(NEC). Jongens die kwalitatief goed genoeg zijn en het vooral van hun ervaring en slimmigheden moeten hebben. Jongens als Van der Velden en Braber hebben ook nu bij RKC en NEC een voortrekkende rol.

Met aanvallers als Bacuna, Schet, Teixeira, De Leeuw en Zeefuik heb je spelers in huis die ieder voor zich een andere kwaliteit heeft. Op het middenveld heb je Kieftenbeld, een harde werker met een goed rechterbeen en Lindgren die kan sturen. Achterin hebben ze spelers die in de toekomst topclubwaardig zijn. Juist die verdediging is dit jaar niet constant genoeg, Van de Looi vroeger zelf verdediger zal daar verandering in moeten brengen. Keeper Bizot moet ervaring op doen op het hoogste niveau en doet dan niets onder voor Ruiter van FC Utrecht.

De club heeft met Van de Looi gekozen voor rust en betrouwbaarheid. Die in alle rust verder kan bouwen aan dit FC Groningen dat een mooie toekomst tegemoet kan gaan.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.