Het Bayern Munchen met Pep Guardiola

Thursday, April 4, 2013 @ 05:04 AM
posted by Guardiola

Vanaf het seizoen 2013/2014 is Pep Guardiola weer terug op de velden. Hij zal Bayern Munchen naar zijn hand gaan zetten. Wat zal er veranderen?

Zal hij met Bayern Munchen in dezelfde speelstijl willen gaan spelen als met FC Barcelona? Ik denk dat hij niets aan de huidige speelstijl gaat veranderen. Op dit moment is Bayern Munchen al één van de clubs die dominant is in wedstrijden in de Champions League. Hij zal pas in een wedstrijd die er om vraagt van de speelstijl willen afwijken. Op dit moment speelt Bayern Munchen nog wel met een nummer 10, dit zal hij waarschijnlijk omzetten naar een middenveld met de punt naar achter. Ook zal hij meer druk willen zetten bij balverlies. Dat is iets wat Bayern Munchen nu minder doet, ze verdedigen nu meer vanuit de organisatie en linies dicht op elkaar.

Welke spelers mogen blijven en welke mogen weg? Bij direct druk zetten na balverlies heb je spelers nodig met discipline. In mijn ogen zou hij in dat opzicht niet veel spelersmutaties hoeven doen. Er is genoeg klasse op dit moment in de selectie om zijn speelstijl aan te leren. Wel zal er veel afhankelijk worden van het gevoel die hij en de club bepaalde spelers geeft in de zomer. Zowel Robben als Gomez staan dit seizoen vaak buiten de ploeg en Guardiola moet in de zomer zijn ideeën overbrengen waar zij zich in kunnen vinden anders zullen ze vertrekken.

Op dit moment bezit Bayern Munchen nog geen sterspelers die wedstrijden kunnen beslissen. Het is bekend dat Zlatan niet bij FC Barcelona kon aarden omdat hij de tweede sterspeler in het team was, Guardiola kon daar niet mee omgaan. Guardiola zou zich dus nog op de transfermarkt kunnen roeren om een sterspeler binnen te halen. Vooral spitsen worden op dit moment in verband gebracht met Bayern Munchen(Lewandowski en Falcao). Achterin zal hij waarschijnlijk nog wel een speler halen die één op één kan spelen. Zodat bij achterstand meer risico genomen kan worden maar ook beter druk gezet kan worden.

Ik verwacht niet dat er spelers van het huidige FC Barcelona naar Bayern Munchen zullen komen. Gezien Guardiola’s historie bij FC Barcelona en de goede relatie die hij daar nog onderhoudt. Echter valt er niets uit te sluiten en zouden spelers die daar op de bank zitten en ontevreden zijn de overstap wel willen maken. Spelers die in dit rijtje vallen zijn Thiago en Villa bijvoorbeeld.

Ik ben benieuwd of Guardiola de hoge verwachtingen kan waarmaken.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.