Lorenzo Ebecilio moet voor voetbal gaan leven

donderdag, augustus 2, 2012 @ 03:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ebecilio krijgt kans na kans van Frank de Boer, mede door dat De Boer geen ander alternatief heeft. Zal hij een vaste basisspeler bij Ajax kunnen worden?

Hij meldde zich voor het tweede jaar achter elkaar na de zomerstop te dik bij Ajax. Hij heeft dus zelf niet de discipline om voor zijn sport te leven. Je weet als voetballer dat een trainer een hekel heeft aan spelers die te dik terugkeren. Ebecilio heeft vorig jaar blijkbaar nog niet geleerd want daardoor kwam hij aan het begin van vorig seizoen maar weinig aan spelen toe. Dit jaar zal waarschijnlijk hetzelfde gebeuren en nu heeft hij ook nog de pech dat Fischer aan de deur klopt.

Ook binnen het veld heeft hij niet de discipline om constant te presteren. Hij kan goed voetballen en heeft ook een redelijk tactisch inzicht. Zo zagen we tegen Norwich dat hij met vlagen uitstekend maar ook met vlagen zeer matig is. Zijn kracht aan de bal ligt in het wegdraaien bij zijn tegenstander, als een tegenstander in zijn rug komt dan weet hij makkelijk weg te draaien. Echter bij Ajax moet hij ook het veld breed houden. Aan de zijlijn moet hij juist de tegenstander opzoeken en dan zie je dat hij niet de klasse heeft om zijn tegenstander uit te spelen. Daarom trekt hij ook vaak naar binnen om zo ruimte voor een opkomende linksback te creëren maar ook om zelf beter tot zijn recht te komen.

Zo waren er wedstrijden waar hij Blind uitstekend liet spelen en zichzelf liet ondersneeuwen. Dat ziet een coach wel als kwaliteit maar daar zal je de top niet mee halen, dat kunnen meerdere spelers. Hij zal dus aan de bal een veel hoger rendement moeten halen als hij naar binnen trekt, dan heb ik het over steekpasses of combinaties in plaats van iedere keer te schieten.

Hij moet dus iedere kans grijpen die hij van De Boer krijgt om in wedstrijden aan die mindere punten te kunnen werken. Als hij dan niet fit genoeg is, of niet honderd procent inzet toont maakt dat hem niet geliefd bij De Boer en de Ajax supporters. Aan hem om aan deze vooroordelen dit seizoen een eind te maken. Of hij na deze voorbereiding nog een kans gaat krijgen is maar de vraag, hij moet het geluk hebben dat hij alsnog de voorkeur krijgt boven Fischer en Sana en dat Boerrigter vaak geblesseerd is.

Een half jaar op de bank bij Ajax zal waarschijnlijk er voor gaan zorgen dat hij het volgende half jaar verhuurd zal worden. Dan is het lastig om ooit nog terug te keren, dat is alleen voor de echte toppers weggelegd. De afgelopen jaren is alleen Vertonghen en Vermaelen dat gelukt. Dit wetende hopen wij voor Ebecilio dat bij hem ook het kwartje gaat vallen dat dit het seizoen voor de waarheid voor hem is.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.