Wijnaldum kan slachtoffer worden concurrentiestrijd

donderdag, juli 26, 2012 @ 04:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Door de komst van Narsingh en Van Bommel is de concurrentie in de aanval en op het middenveld toegenomen. Wij analyseren de huidige situatie bij PSV.

Posities afgelopen jaar bij PSV

Vorig jaar werden Matavz, Wijnaldum, Mertens en Strootman binnengehaald voor het nieuwe seizoen. Labyad brak definitief door en dat zorgde er voor dat er vorig jaar ook al een concurrentiestrijd ontstond. Slachtoffer was toen Lens die zijn plek als rechtsbuiten moest afstaan aan Labyad. Wijnaldum en Toivonen kwamen als aanvallende middenvelders in actie en Strootman als controleur.

De komst van Van Bommel en Narsingh

Door de komst Van Bommel en de aanwezigheid van Strootman, zal PSV dit jaar in een ander systeem gaan spelen. Vrijwel zeker is dat beide middenvelders in de basis zullen staan. Van Bommel zal een controlerende rol gaan innemen en Strootman zal een ‘box to box’ middenvelder moeten worden. De grote vraag is wie het middenveld completeert, is dat Toivonen of Wijnaldum?

Voorin heeft PSV afscheid moeten nemen van Labyad en heeft het met Narsingh zijn opvolger op de rechtsbuiten positie binnen gehaald. Lens was de beoogde rechtsbuiten 2 jaar geleden maar voelde zich niet echt thuis op die plek en heeft aangegeven liever voor de spitspositie te willen gaan. Matavz en Lens zullen dus de concurrentie met elkaar moeten aan gaan in de spits. Mertens is vrijwel zeker van zijn positie als linksbuiten al moet wel gezegd worden dat Depay er aan komt.

De waarschijnlijke keuzes van Advocaat

Advocaat zal dus twee keuzes moeten maken. Het betreft de spitspositie en de nummer 10 positie. Deze 2 spelers zijn met hun prestaties ook nog van elkaar afhankelijk.

Matavz heeft bij Advocaat geen goede indruk achter gelaten na de vrije zomerperiode. Hij heeft in de voorbereiding de nodige achterstand opgelopen. Lens heeft daarom de voorkeur in de spits en tot nu toe maakt hij het waar in de voorbereiding. Lens is een spits die het moet hebben van beweging van zichzelf en om zich heen. Hij zakt graag uit naar het middenveld of naar de zijkant om zo ruimte voor zichzelf en anderen te creëren.

Dat wetende zal Advocaat op de positie van nummer 10 voor Toivonen gaan kiezen. Toivonen is een aanvallende middenvelder/spits die graag in de ruimte die Lens laat op duikt. Zeker nu PSV ook nog Narsingh heeft binnengehaald om voorzetten te geven. Narsingh zal minder benut worden als Wijnaldum op 10 staat omdat zowel Wijnaldum als Lens geen kopspecialisten zijn. Had Matavz gespeeld dan was er de nodige creativiteit nodig centraal voorin en had Wijnaldum een grotere kans gehad om te spelen.

Het is voor Wijnaldum te hopen dat door blessures en schorsingen op het middenveld of in de aanval, dat hij dit seizoen nog genoeg speelminuten zal maken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.