Heerenveen is druk op zoek naar vleugelspelers

donderdag, juli 12, 2012 @ 10:07 AM
posted by VoetbalAnalyses

De kans is heel groot dat Narsingh en Assaidi zullen vertrekken deze zomer. Wij gaan alvast op zoek naar nieuwe vleugelspelers voor Van Basten en SC Heerenveen.

Heerenveen heeft zich al wel versterkt met twee spitsen die Bas Dost zullen moeten gaan vervangen. Mark Uth(1.FC Köln) en Matthew Amoah(Mersin Idmanyurdu) zullen de concurrentie met elkaar aan moeten gaan. De laatstgenoemde is zeker geen onbekende in Nederland, eerstgenoemde is dat wel. Het is een 20-jarige Duitser die in het reserve elftal van 1.FC Köln bijzonder goed presteerde met 9 doelpunten uit 14 wedstrijden.

De grote vraag is echter wie ze van bruikbare ballen gaat voorzien. Na de transfers van Narsingh en Assaidi zullen ze wel wat geld over houden. Echter Heerenveen zal gezien hun nuchterheid geen gekke uitgaven doen. Ze zullen al het nodige scoutingswerk hebben verricht in Scandinavië. Wij zullen ons echter richten op de Nederlandse vleugelspelersmarkt.

De volgende spelers zou Heerenveen wel eens mee kunnen verrassen:

Stef Nijland – zijn rol is al jaren minimaal bij PSV en heeft al meerdere keren aan gegeven op zoek te zijn naar een nieuwe club. Als PSV hem laat gaan zou Heerenveen goed bij hem passen, kan hij weer terug naar het Noorden, waar hij zich thuis voelt.

Yanic Wildschut – heeft een goed seizoen gehad bij VVV en pas 20 jaar. Hij was belangrijk met zijn assists, doelpunten en constante dreiging. Hij is klaar om een volgende stap te maken en prefereert een binnenlandse club boven een buitenlandse club. Heerenveen zou perfect in dat plaatje passen. Heerenveen moet dan wel echt goed onderhandelen want VVV vraagt maar liefst 2,5 miljoen euro.

Jerson Cabral – maakt met vlagen indruk bij Feyenoord. De 21-jarige linksbenige vleugelspeler is een groot talent maar nog speels en is daarom niet altijd even populair in De Kuip. Hij heeft nog een 1-jarig contract en kan dus relatief goedkoop aangetrokken worden. Voor Cabral is het misschien wel eens goed om in een nuchtere en rustige omgeving te voetballen zodat hij in alle rust de volgende stappen in zijn carrière kan maken. Na Heerenveen kan hij altijd nog zijn transfer naar het buitenland maken.

Misidjan – De bijna 19-jarige speler van Willem II brak deze winter door en stond zijn plek als rechtsbuiten niet meer af. Een veelbelovend talent met potentie die eventueel kan doorgroeien naar een basisplek. Hij heeft wel dit jaar zijn contract verlengd met 3 jaar tot 2015.

Weet jij nog spelers die Heerenveen op de flanken zou kunnen versterken? Deel het met ons!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.