Het trekken aan Luuk de Jong is begonnen

dinsdag, juli 3, 2012 @ 05:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Luuk de Jong wordt met diverse buitenlandse clubs in verband gebracht. Wat is het beste voor FC Twente en wat voor De Jong?

Zijn zaakwaarnemer Louis Laros heeft aangegeven dat De Jong graag naar het buitenland vertrekt. Hij vraagt FC Twente om een marktconforme prijs aan te houden. FC Twente heeft al een aantal biedingen afgeslagen onder meer van Newcastle United die meer dan 10 miljoen bood. Het schijnt dat De Jong afgelopen jaar ook al intern had aangegeven om een stap hoger te willen maken.

De Jong werd afgelopen jaar 2e op de topscorerslijst van Nederland, ondanks dat hij voor de winterstop voornamelijk als nummer 10 speelde. Na de winterstop vertrok Janko naar FC Porto en kon De Jong zijn favoriete positie gaan bekleden. FC Twente gaat er van uit ook volgend seizoen over De Jong te kunnen beschikken en heeft daarom twee echte vleugelspelers aangetrokken met Verhoek en Tadic. John is naar Benfica en waarschijnlijk zal ook Chadli vertrekken.

Als De Jong nu zal vertrekken zal FC Twente op zoek moeten gaan naar een vervanger die er direct kan staan. Plet is de reserve spits en heeft nog niet laten zien dat hij goed genoeg is voor de positie in de spits bij FC Twente. Als we alleen binnen Nederland kijken, denken wij aan de volgende namen die eventueel aantrekkelijk zijn voor FC Twente: Boymans, Matavz en Malki.

Dit zijn de enige betaalbare spitsen die de kwaliteit hebben om voorzetten tot doelpunten te promoveren. Bij PSV zal een keuze moeten worden gemaakt tussen Lens en Matavz, kiest men voor Lens is het aantrekkelijk om Matavz te verkopen. Boymans is 2e spits bij AZ en is toch een handige handenbinder die door blessures bij AZ niet aan spelen toe kwam. Malki werd gedeeld tweede op de topscoorderslijst, eenmalig? We hebben nog wel een tweetal outsiders: Bulykin en Castillon. De oud-Ajax spitsen kwamen tekort bij Ajax maar zeker Bulykin heeft laten zien in de 16 meter het verschil te kunnen maken.

Maar is het verstandig van De Jong om FC Twente te verlaten op dit moment? Wij vinden van niet, nog even één seizoen laten zien dat hij FC Twente naar de top van de Eredivisie kan schieten. Dan zullen de subtop clubs echt voor hem in de rij staan. Clubs als Borussia Gladbach en Newcastle spelen nog maar een jaar op het hoogste niveau, dan heb je dus niet de zekerheid constant in de top mee te draaien.

Hij zal toch wel met Huntelaar gepraat hebben hoe hij destijds als topscorer van de Eredivisie van Heerenveen naar Ajax verhuisde? Die speelde zelfs nog twee seizoenen bij Ajax voor hij naar het buitenland vertrok. De Jong is pas 20 jaar en dat ene jaartje zal voor hem dus niet veel uit maken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.