Voorbeschouwing: Duitsland – Italië

donderdag, juni 28, 2012 @ 04:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond staat er weer een topper op het programma in de halve finale van het EK 2012. Wij analyseren vooraf beide tactieken van de teams.

Duitsland spelend in een 4-3-3 opstelling en Italië dat gedurende de wedstrijd schakelt van 5-3-2 naar 4-4-2 en weer terug. Op papier ziet dat er als volgt uit.


Geel omcirkelt zijn de posities waar de tactische keuzes moeten worden gemaakt

We gaan alle gele gecirkelde posities/spelers af en de keuzes die daar gemaakt moeten worden.

De backs van Duitsland

De backs van Duitsland hebben geen directe tegenstander omdat Italië met 2 spitsen speelt en zonder middenvelders op de flanken. Löw die 3 van de 4 wedstrijden begon met Boateng en Lahm op die posities, zou zo maar kunnen verrassen met Bender aan de rechterkant in plaats van Boateng. Door dat de backs geen tegenstander hebben, zullen zij vooral in balbezit belangrijk worden. Löw speelde daar al eerder op in tegen Denemarken en koos toen voor Bender als rechtsback. Lahm en Bender zullen in balbezit dus een belangrijke rol spelen net als Johnson dat deed voor Engeland tegen Frankrijk.

Het middenveld Khedira/Montolivo

Italië heeft met De Rossi en Pirlo twee ervaren rotten die de wedstrijd perfect lezen en daar de tactiek op aanpassen. Is het nodig blijft Rossi controlerend hangend op links spelen, is er ruimte dan zal hij daar gebruik van maken. Mocht hij aanvallend mee willen doen zal er een middenvelder extra voor de Italianen zijn, daardoor zal Khedira moeten gaan kiezen: Montolivo loslaten/De Rossi oppakken. Als de Italianen dus van eigen kracht uit gaan hebben ze een mannetje extra op het middenveld.

Dat extra mannetje komt voort uit dat de Italianen maar 1 speler aan iedere flank zet en de Duitsers 2 spelers. Zo houdt Italië een mannetje extra over op het middenveld en achterin. Dat geeft de Duitsers wel ruimte om op te bouwen(4 verdedigers tegen over 2 aanvallers), zij zullen dus het spel gaan bepalen. Echter in de omschakeling ligt er ruimte op het middenveld omdat Montolivo zijn directe tegenstander Khedira kan loslaten omdat De Rossi die zal opvangen. Bij een snelle omschakeling zou Montolivo dus van de ruimte op het middenveld gebruik kunnen maken.

De Rossi

De Rossi zal dus belangrijk zijn in het sturen van zijn elftal van achteruit. Pirlo is de bepalende man in balbezit, De Rossi in balbezit tegenstander. Hij zal Montolivo en Marchisio op het juiste moment moeten coachen om door te schuiven op de backs van Duitsland. Hij en Pirlo zullen dan vervolgens de losgelaten middenvelder moeten opvangen.

Verwachting Voetbalanalyses:
Een wedstrijd die in balans zal zijn en net als gister een tactisch schaakspel zal worden. Voor beide ploegen liggen duidelijke tactische kansen om de tegenstander uit positie te spelen maar zullen niet onnodig risico nemen. Bekijk nu de aantrekkelijke noteringen op Unibet! Zo geeft winst van Italie binnen 90 minuten een quotering van 4,80. Ook doelpunten van Montolivo en Marchisio de mogelijk vrijkomende middenvelders staat hoog, respectievelijk 14,00 en 7,25.

Be Sociable, Share!

  One Response to “Voorbeschouwing: Duitsland – Italië”

  1. Eyes Only schreef:

   Een hele goeie analyse vooraf. Mijn welgemeende complimenten.

   De back Boateng liet het in aanvallend opzicht afweten. Daarom kon Duitsland eigenlijk Italie weinig pijn doen. Chielini kon daardoor meer en meer als een extra centrale verdediger optreden.

   Zelf dacht ik vooraf dat Chielini weggespeeld worden door Ozul aan de linkerkant. Maar dat viel dus best mee.


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.