Oekraine moet niet vergeten ….

donderdag, juni 21, 2012 @ 11:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

In Oekraine klagen ze allemaal op de scheidsrechter die het doelpunt niet telde. Echter wat we allemaal vergeten is dat het doelpunt nooit goedgekeurd had mogen worden.

Tuurlijk is duidelijk te zien op de tv-beelden dat de bal over de lijn is en dat de 6e man het doelpunt had moeten tellen. Het was Devic die rustig bleef, de verdediging van Engeland uitkapte en via Hart in schoot. Terry haalt de bal net achter de doellijn weg en de 6e man staat er met zijn neus boven op.

Toch had het doelpunt niet mogen tellen als er wel was geconstateerd dat de bal over de lijn was. Dan hadden de Engelsen namelijk hun beklag kunnen doen bij de FIFA. Vergeten wordt namelijk dat Milevsky die de bal in diepte krijgt aangespeeld namelijk meer dan een meter buitenspel stond.


Milevsky wordt diepgestuurd door de linksback van Oekraine en staat op dat moment buitenspel


Milevsky mag door en profiteert dus van zijn positie uit buitenspel en is daardoor eerder bij de bal

Milevsky staat buitenspel en had dus afgefloten moeten worden, als dat was gebeurt had deze situatie van het niet getelde doelpunt nooit ontstaan.


Milevsky zet vervolgens Devic alleen voor Hart

Het waren dus twee arbitrale dwalingen tegelijk, de tweede nog groter dan de eerste. Als Oekraine praat over een onterecht afgekeurd doelpunt, kunnen ze ook constateren dat het doelpunt nooit gemaakt had mogen worden. Het gaat op dit moment de hele wereld over en overal word er gesproken over de 6e man die het niet gezien heeft maar niet over de grens die niet vlagde voor buitenspel.

Wij wilde dat toch nog even wereldkundig maken voor dat iedereen het vergeet.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.