Waarom Duitsland zijn sportieve plicht zal doen

donderdag, juni 14, 2012 @ 09:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

Duitsland moet winnen van Denemarken om Oranje nog kans te laten hebben op de volgende ronde. Wij zetten een aantal dingen op een rijtje met redenen waarom Duitsland dit zal doen.

De stand in de groep is als volgt:

Duitsland 6
Portugal 3
Denemarken 3
Nederland 0

Als Duitsland verliest dan zal het de eerste plek af moeten staan aan Denemarken omdat bij gelijke stand eerst het onderling resultaat geldt. Duitsland wil eerste worden om Rusland te ontlopen in de kwartfinale en Polen of Tsjechië daar in te treffen. Twee landen die toch op papier minder goed zijn dan de Russen.

Ook is die eerste plaats belangrijk om Spanje te ontlopen, we gaan er even vanuit dat Spanje eerste in Poule C wordt, als Duitsland eerste wordt speelt het de halve finale tegen de winnaar van Groep D of de nummer 2 van Poule C. Dat kunnen teams als Frankrijk, Italië, Engeland zijn en die zijn toch op papier minder dan de Spanjaarden. Alle rede dus voor Duitsland om in ieder geval eerste te worden in de poule.

Maar met een gelijkspel wordt Duitsland toch ook eerste in de poule? Ja maar dan is er ook grote kans dat Portugal alsnog doorgaat wanneer die wint of gelijk speelt tegen Nederland. Als de Duitsers er een bepaald team er uit wil hebben dan zijn het de Portugezen wel want daar hadden ze het lastig tegen. Tegen Nederland weten ze hoe ze moeten spelen om te winnen.

Belangrijk is ook om te kijken wat moet Portugal doen om zeker te zijn van de volgende ronde. Wint Denemarken van Duitsland en Portugal van Nederland eindigen zij met 3 ploegen gelijk bovenaan. Dan gaat het doelsaldo tellen en als Denemarken wint met 1-0 of 2-1 zal Duitsland 3e worden in de poule. Het doelsaldo is dan gelijk maar de Denen en de Portugezen hebben dan meer doelpunten gescoord dan Duitsland waardoor Duitsland op nummer 3 eindigt.

Mocht Duitsland dus gokken op een gelijk spelletje om zeker te zijn van de volgende ronde, lopen ze het risico dat ze ook zo maar eens uitgeschakeld kunnen worden. Er is dus geen rede voor Duitsland om voor de wedstrijd alvast te bepalen hoeveel ze zullen gaan spelen tegen Denemarken.

Het enige wat nog kan gebeuren is dat Duitsland midden in de wedstrijd als het hoort dat Nederland voor staat tegen Portugal, het op een gelijkspel laat lopen. Dat kan, maar daar zit natuurlijk ook risico aan, in voetbal kan alles gebeuren als je naar de kampioenswedstrijd van Manchester City kijkt. Het lijkt er dus op dat als Nederland gewoon met 2 doelpunten verschil wint, het gewoon de kwartfinale haalt.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.