Onze 11: Nederland – Duitsland

dinsdag, juni 12, 2012 @ 09:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Natuurlijk iedereen heeft zo zijn favoriete 11 Oranje spelers. Wij hebben deze 11 bepaald na een grondige analyse van Duitsland en denken wij met deze 11 de meeste kans te maken op winst.

Wij vinden over het algemeen dat je het elftal nooit zo maar moet aanpassen maar soms moet je het elftal wijzigen naar de kracht van de tegenstander. Het Duitse elftal is op Spanje na het meest dominante elftal van de wereld. Ze spelen op balbezit een goed positiespel en dat maakt het voor tegenstanders moeilijk om ze onder druk te zetten. Dat zal Oranje niet doen, ze zullen niet zover naar voren spelen als tegen de Denen want dan zullen ze hard tegen de lamp gaan lopen.

We beginnen achterin, Stekelenburg staat niet ter discussie net als het centrale duo Mathijssen en Heitinga. Linksachterin en rechtsachterin ligt het probleem, weten jullie nog hoe Braafheid door zijn onervarenheid werd weggetikt door Müller, Klose en Özil? Willems zal het daardoor helemaal moeilijk gaan krijgen. Helemaal als hij de vrije verdediger wordt(wanneer Müller ver naar binnen trekt), vinden wij dat hij slecht knijpt. Wij kiezen daarom voor Boulahrouz als zekerheidje linksachter in. Van der Wiel heeft dan geluk dat Boulahrouz op links gezet wordt waardoor hij blijft staan.

Op het middenveld moet Van Marwijk niet afstappen van de strategie waar hij altijd mee gespeeld heeft. Van Bommel en De Jong zullen daar blijven staan zodat we een goed verdedigend blok hebben staan dat op elkaar in gespeeld is. Het gaat er om in internationale wedstrijden om een goede verdedigende basis te hebben en dan op zoek te gaan naar de momenten om de tegenstander pijn te doen. Dat is aan de 4 voorste spelers, zij zullen met de individuele klasse die het bezit kansen moeten creëren en benutten.

De verrassing in onze 11 zit voorin, als wij het Duitse elftal analyseren zien we het volgende.


Opbouwend Duitse elftal tegen het Nederlands Elftal in november

De Duitsers hebben een opkomende linksback met Lahm maar een controlerende rechtsback met Boateng. Onze linkeraanvaller zal dus niet veel hoeven mee te verdedigen, daar kunnen we van profiteren door daar een middenvelder neer te zetten. Waarom een middenvelder? Die kan de opbouw van de verdediging naar de middenvelders een beetje helpen ontregelen.

In bovenstaand moment als Sneijder inzakt in plaats van direct de centrale verdediger op te zoeken, kan Nederland druk zetten wanneer Boateng de bal heeft. Heeft Boateng niet de bal, zakt de linksbuiten van Nederland gewoon naar binnen zodat de rechtshalf van Duitsland moeilijker aangespeeld kan worden.

Maar we moeten niet alleen verdedigend denken maar ook aanvallend. In onze eerder analyse van de verdediging van Duitsland hebben we gezien dat er ruimte ligt tussen verdediging en middenveld van Duitsland. Ook hebben ze het lastig tegen bewegelijke spitsen. Dat is de rede dat wij voor Van Persie kiezen, hij kan voor onrust zorgen in de Duitse verdediging. Sneijder hangend op links kan de passes verzorgen net als tegen de Denen. Van der Vaart op 10 om de diepte te zoeken achter van Van Persie en de spits in te duiken. Robben op rechts op de kant waar hij zich het fijnst voelt.

Met deze 11 zouden we zeker een prestatie kunnen leveren!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.