Het EK elftal van de 1e speelronde

dinsdag, juni 12, 2012 @ 01:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

De 1e speelronde van het EK 2012 zit er op, wij selecteren de beste spelers in het EK elftal van de 1e speelronde.

Keeper: Buffon, maakte een goede indruk tegen de Spanjaarden, wist zijn verdediging goed te organiseren en als er dan al kansen kwamen wist hij de ballen uit zijn doel te houden. Het doelpunt dat hij tegen kreeg was hij kansloos. Er is nog niet echt een keeper geweest die een hele goede indruk heeft achter gelaten, Tyton wist een penalty te stoppen maar speelde te kort om daar ook een oordeel over te vellen.

Rechtsachter: Srna, aanvoerder van Kroatie, had McGeady in zijn broekzak. Deed aanvallend goed mee en gaf verdedigend niets weg.

Rechter centrale verdediger: De Rossi, had alles redelijk onder controle bij Italie tegen Spanje. Wist in balbezit ook nog eens wat toe te voegen aan het elftal door ballen naar links en rechts te openen.

Linker centrale verdediger: Lescott, speelde niet heel goed maar scoorde en wist de verdediging van Engeland goed dicht te timmeren samen met Terry.

Linksachter: Coentrao, speelde Muller uit de wedstrijd tegen Duitsland en wist ook aanvallend voor gevaar te zorgen. Soms net niet het geluk bij een aantal passes.

Verdedigende middenvelder: Gerrard, speelde controlerend een uitstekende wedstrijd en door zijn passing is Engeland gevaarlijk in de counter. Won veel van zijn duels op het middenveld en hield daar mee Frankrijk van het doel af. Pirlo zou trouwens een goede vervanger zijn maar wij vonden dat Gerrard het Engelse elftal ook echt op sleeptouw nam wanneer ze het moeilijk hadden tegen Frankrijk.

Aanvallende middenvelder: Iniesta, hierover kan geen discussie ontstaan, was tegen Italie weergaloos. Passeerde tegenstanders of ze er niet stonden. Volgens Iniesta zelf is dit het eerste eindtoernooi dat hij fit aan het eindtoernooi begint. Als hij dit niveau blijft vasthouden zal Spanje weer ver komen.

Aanvallende middenvelder: Sneijder, heeft het record potentiële assists verbroken, met meer dan 10 passes waar een doelpoging uit kwam. Zo hebben we in dit elftal een passer en bewegende speler als aanvallende middenvelders opgesteld.

Rechtsbuiten: Dzagoev, was de gevaarlijke man bij Rusland, ging buitenom, binnendoor, en wist 2x te scoren. Een potentiële kandidaat om tot verrassing van het toernooi door te groeien.

Spits: Shevchenko, wist leidde zijn land met 2 uitstekende kopballen langs Zweden. We zijn benieuwd of hij zo belangrijk kan blijven zijn voor zijn ploeg.

Linksbuiten: Konoplyanka, verbaasde ons echt gister. Wat een heerlijke voetballer om naar te kijken, goede acties en een gevaarlijk schot in de benen. Had hij gister wel een matige back tegen over zich en zijn we benieuwd of hij dit ook kan laten zien tegen Johnson en Debuchy.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.