Sneijder en Van Persie geen goede combi

donderdag, mei 31, 2012 @ 11:05 AM
posted by VoetbalAnalyses

Sneijder en Van Persie lijken de nummer 10 en 9 van Van Marwijk te gaan worden. Wij analyseren het botsen van hun speelstijlen.

Sneijder is een speler die de bal graag in de voet wil hebben om van daar uit het spel te gaan bepalen. Hij bepaalt het spel door steekballen, openingen of korte combinaties. Loopacties maakt hij alleen op het middenveld om die 1 à 2 meter ruimte te krijgen zodat hij aangespeeld kan worden.

Van Persie wil ook graag in zijn voeten aangespeeld worden om dan zijn actie te kunnen maken. Hij gaat als spits vaak zoeken naar ruimte, hij laat zich uitzakken naar het middenveld of naar de zijkant. Dat zorgt ervoor dat hij dan ruimte krijgt om aangespeeld te worden. Gevolg van dat uitzakken is dat de positie in de spits vrij komt.

Waarom kiest Van Marwijk voor Van Persie en Sneijder? Zijn rede is zo als hij ook toelichte na de wedstrijd, we hebben snelle spelers met een individuele actie voorin die een wedstrijd kunnen beslissen. Van Marwijk wil zakelijk voetballen en dat houdt in dat hij in de wedstrijd de momenten wil afwachten om dan toe te slaan. Hij kiest dus eigenlijk voor een verdedigend blok van 7(inclusief Sneijder) die de aanvallers in stelling moeten brengen, om die rede kiest Van Marwijk ook voor Van Persie om dat die individueel meer klasse heeft.

Mocht je aanvallend willen spelen en je tegenstander willen verrassen dan vullen Van Persie en Sneijder elkaar niet aan. Mocht Van Persie namelijk aangespeeld worden is Sneijder niet in beweging en heeft Van Persie nog maar twee afspeel mogelijkheden die ook nog eens op de flanken spelen. Sneijder is een speler die moet bepalen en spelers op momenten voor de keeper van de tegenstander zet. Van Persie moet dus op zoek naar zijn momenten terwijl hij juist meer een spits is die in het spel betrokken wil zijn.

Afgelopen WK bleek al dat Van Persie en Sneijder elkaar niet kunnen vinden, het wordt dus hopen dat Van Marwijk het niet nogmaals gaat proberen want zoveel geluk als op het WK(loting en Brazilie) zullen we niet altijd hebben. Het wordt dus kiezen of Van Persie of Sneijder en niet beide. Dus of aanvallend voetbal spelen zonder Sneijder of op zoek naar de juiste momenten met Huntelaar.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.