Update: De afvallers van Oranje

zaterdag, mei 26, 2012 @ 11:05 AM
posted by VoetbalAnalyses

We blikken vooruit op de afvallers van Oranje. Met een beetje logisch nadenken weet je wie het gaan worden.

De eerste afvaller is Anita, hij werd als alternatief voor Willems opgeroepen als die diep door het ijs zou zakken. Dat is niet gebeurd en met Schaars heeft Van Marwijk dan ook de linksback positie al dubbel bezet. Op het middenveld heeft Van Marwijk al twee rechtsbenige verdedigende middenvelders en de rechtsback positie is ook al dubbel bezet.

De tweede afvaller is Siem de Jong, kan als spits of als aanvallende middenvelder spel maar dat kan zijn broertje ook. Identieke kwaliteiten alleen heeft Luuk de voorkeur bij Van Marwijk. Siem verliest het ook van Maher, die is creatiever en van lopers heeft Van Marwijk genoeg.

De derde afvaller wordt Jermain Lens, hij moest het uitvechten met Narsingh om de positie van snelle buitenspeler en heeft verloren. Van Marwijk was lovend over Narsingh na de wedstrijd tegen Bayern.

De vierde afvaller wordt het lastigst, die zal voornamelijk bepaal worden welke positie Van Marwijk het liefst goed bezet heeft. Vorig jaar heeft hij bij het WK 7 verdedigers geselecteerd en daarom denken wij dat er nog een verdediger zal afvallen. Het gaat dan tussen Vlaar en Bouma, Vlaar heeft als nadeel dat ook Boulahrouz rechts in het centrum kan staan. Dat zorgt er voor dat Vlaar zal afvallen en Bouma mee gaat, enige rede dat Bouma nog zou kunnen afvallen is dat hij door de mand is gevallen of dat Vlaar ook als linkercentrale verdediger zal worden gezien.

Update: Van Marwijk is toch onzeker over zijn verdediging en kiest als 4e afvaller Maher. Hij valt af omdat Van Marwijk dubbele bezetting wil hebben achterin. Het is natuurlijk zo dat Schaars altijd nog kan doorschuiven naar het middenveld als hij daar te weinig keuze heeft. Jammer voor Maher maar Van Marwijk vind spelers met ervaring als Bouma zeer belangrijk, Ooijer ging 2 jaar geleden ook nog mee ondanks een minder seizoen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.