Poulsen zal niet naar Ajax komen

donderdag, mei 3, 2012 @ 03:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Poulsen maakt een uitstekend seizoen door en Ajax kan nog wel een linksback gebruiken. Echter zal Poulsen niet gehaald worden ondanks zijn transfervrije status.

Simon Poulsen heeft de voetbalanalist dit jaar definitief overtuigt van zijn klasse. De back valt vooral op door zijn aanvallende kwaliteiten, die bij AZ uitstekend worden gebruikt. Verbeek heeft namelijk zijn team uitstekend uitgebalanceerd en weet precies welke spelers naast of achter elkaar moeten spelen om te renderen.

Het beste voorbeeld daarvan is Poulsen-Holman, het duo is goed op elkaar in gespeeld maar benutten met de samenwerking ook elkaars kwaliteiten. Holman is de valse linksbuiten die veel naar binnen trekt en daarmee ruimte maakt voor Poulsen. Poulsen kan door die ruimte op snelheid komen en de back van de tegenstander op zoeken, door de snelheid die hij al heeft gemaakt is het passeren makkelijker.

Waarom dan niet naar Ajax als hij aanvallend zo goed is? De Boer is ook bezig om een uitgebalanceerd elftal neer te zetten. Op de rechterkant heeft hij met Van der Wiel een veelvuldig opkomende back a la Poulsen. Daarvoor stelt hij Aissati op, van origine middenvelder en die dus veel naar binnentrekt, hetzelfde geldt voor Sulejmani. Aan de linkerkant speelt de controlerende Blind achter Boerrigter die graag het veld breed houdt en buitenom zijn tegenstander passeert.

Dat is exact de reden dat Poulsen niet naar Ajax zal komen, Boerrigter en hij zullen elkaar in de weg gaan lopen. Ook als de bal op rechts is, trekt Boerrigter nog niet naar binnen. Hij wacht echt tot hij aangespeeld wordt aan de zijlijn en daar zijn actie kan maken. Dat betekent dat Poulsen niet meer op kan komen en zal hij vooral in een verdedigende rol als linksback moeten gaan spelen. Dat zijn nou net zijn mindere kwaliteiten en dat weet De Boer als de beste.

Het enige wat wij ons kunnen bedenken is dat er op dit moment interesse kan zijn in Boerrigter. Hij zit tegen de selectie van het Nederlands Elftal aan en in de wedstrijden die hij gespeeld heeft, heeft hij duidelijk laten zien dat hij een meerwaarde is voor Ajax. Met Ebecilio of een andere rechtsbenige linksbuiten is het weer aantrekkelijk om Poulsen aan te trekken. Mocht De Boer denken dat Boerrigter zal vertrekken dan zal hij snel moeten handelen om Poulsen binnen te halen.

Be Sociable, Share!

  4 Responses to “Poulsen zal niet naar Ajax komen”

  1. Richard schreef:

   Goed stuk over de kwaliteiten van Poulsen,maar Boerigter zit tegen de selectie van het Nederlands elftal aan? Laten we vooral niet te gek gaan doen zeg…

   • VoetbalAnalyses schreef:

    Van Marwijk heeft zelf gezegd dat het jammer is dat hij niet fit is. En wees eerlijk, Boerrigter is zeker niet minder dan Narsingh en John. Ook zou Van Marwijk met Boerrigter meer opties op links hebben. Met Kuyt en Affelay heeft hij twee spelers die vooral binnendoor willen, Boerrigter wil graag buitenom. Ook was Boerrigter de enige gevaarlijke aanvaller in de Champions League duels die ze speelden.

  2. Eyes Only schreef:

   Goeie analyse. Maar dan blijf ik met een vraag zitten hoe het komt dat Daley Blind wel (vaak) op kan komen met Boerrigter voor hem. Of valt het wel mee hoe vaak Blind op komt?

   • VoetbalAnalyses schreef:

    Dank je wel! Blind is voornamelijk gaan opkomen toen Boerrigter geblesseerd was. Laatst zei Blind ook in een interview dat hij beter was gaan spelen met Aissati voor zich. Aissati trekt meer naar binnen en kan Blind die ruimte benutten.

    De wedstrijden tegen FC Groningen en tegen FC Twente is Blind niet veel opgekomen. Toen speelde Boerrigter weer voor hem en is Aissati verhuist naar de rechterkant. Daar kon Van der Wiel dan weer van profiteren(FC Twente).


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.