FC Twente: Vooruit of achteruit?

donderdag, mei 3, 2012 @ 01:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

FC Twente heeft maar 27 punten uit 16 wedstrijden gehaald onder McClaren. Wij analyseerde tegen Heerenveen wat er mis ging.

FC Twente komt 2-0 voor door 2 treffers van Luuk de Jong. Uit het niets scoort eigenlijk Dost, het doelpunt viel uit een situatie waar De Jong druk zet op de keeper en die de bal naar voren schiet. Dost staat op dat moment tussen Douglas en Wisgerhof in en die staan beide niet op te letten. Ok, kan een keer gebeuren een communicatiefout tussen de twee centrale verdedigers. Echter bij de 2-2 constateren we hele andere zaken die fout gaan.

In bovenstaand moment zie je De Jong en Bajrami druk zetten op de centrale verdedigers van Heerenveen. Ze proberen Heerenveen daarmee te dwingen tot fouten maar ook van het doel af te houden. Breurer speelt daardoor op dat moment zijn linksback(op dat moment Assaidi) in.

Rosales zit er direct kort op en zet daarmee Assaidi ook weer onder druk. Assaidi zoekt naar een oplossing en wil dan natuurlijk het liefst het middenveld in spelen omdat Heerenveen daar misschien onder druk uit kan komen. Dat gebeurt, niet omdat Heerenveen het goed uitspeelt maar omdat FC Twente verder geen druk meer houdt.

Hier wordt Djuricic op het middenveld in gespeeld en kan hij doordraaien en zoeken naar een vrijstaande medespeler. Leuk om overigens nog bij te vertellen is dat Wisgerhof hier de man is die niet druk zet! Van de ene kant logisch hij is centrale verdediger maar van de andere kant wat doet hij daar? Als je daar toch op die positie komt heeft het maar één doel en dat is de verdediging van de tegenstander onder druk te zetten.

Gouweleeuw duikt het gat in dat Wisgerhof en Rosales hebben gelaten. Assaidi sluit bij en ondertussen is Wisgerhof ook al weer ingezakt.

Onnodige meters voor Wisgerhof om eerst op het middenveld toch maar geen druk te zetten om dan weer na 10 seconden in de 16 meter te zijn.

Assaidi passeert Rosales, Wisgerhof zou rugdekking kunnen geven door in ieder geval op 5 meter van Rosales te gaan staan. Echter is hij ver zijn 16 meter in terug getrokken net als Douglas en Landzaat. Gevolg is dat Assaidi vrij mag uithalen vanaf de 16 meter. Stel Assaidi was Rosales niet gepasseerd had Djuricic(rechts het beeld inkomend) weer aanspeelbaar geweest en had die kunnen uithalen.

FC Twente speelt zonder idee als men voor of gelijk staat. Ze twijfelen of ze dan nog vooruit moeten spelen of gewoon moeten gaan inzakken? Verwonderlijk is ook het druk zetten van Wisgerhof, dat deed hij ook al tegen Ajax. Makkelijker is om een middenvelder door te coachen en dan Wisgerhof naar het middenveld door te laten stappen.

Verdiend FC Twente nog Europees voetbal?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.