De keuzes van Hodgson

dinsdag, mei 1, 2012 @ 05:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het is vandaag bekend geworden dat Roy Hodgson Engeland gaat leiden op het EK 2012. Welke keuzes moet hij maken om succes te behalen?

Het systeem

Engeland denkt nog steeds succes te kunnen behalen met het 4-4-2 systeem met een vlak middenveld. Dat kan natuurlijk ook maar dan moeten in dat systeem moderne wijzigingen worden gebracht. Het nadeel van het 4-4-2 systeem met een vlak middenveld is dat er weinig verrassing en makkelijk te verdedigen. De flankspelers blijven op de flank, beide aanvallers staan naast elkaar in de spits en de centrale middenvelders moeten controleren.

Het is tijd om het systeem te moderniseren. In de top van de Premier League wordt al jaren niet meer in het 4-4-2 systeem gevoetbald. City en United, staan op dit moment fier aan kop van de Premier League, beiden met een gemoderniseerde 4-4-2 systeem. Bij United zorgt Rooney er voor door zich uit te laten zakken als spits dat er ruimte voorin komt en creativiteit op het middenveld. Bij City is de beweging van de 4 voorste spelers zodanig dat er nooit echt met 2 spitsen wordt gespeeld.

Er moeten aanpassingen komen en belangrijk voor Hodgson is dan om te kijken naar de kwaliteiten van zijn spelers. Het is niet moeilijk om een opstelling te maken met een 4-4-2 opstelling met een vlak middenveld maar moeilijker om bepaalde spelers met specifieke kwaliteiten een bepaalde rol in te laten vullen.

We hebben de samenvatting gekeken naar de achtste finale Duitsland – Engeland op het WK in Zuid-Afrika. Daar zie je ook dat Engeland doelpunten tegen krijgt omdat het 1 op 1 vooruit wil voetballen ondanks de vele beweging van de Duitsers. Daardoor lopen ze keihard tegen de lamp met 4-1 en had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Engeland wordt alleen gevaarlijk uit standaardsituaties.

Kan Hodgson het spel van Engeland veranderen? Tegen Nederland afgelopen oefeninterland stond het al beter met een uit noodgeboren 4-3-3 systeem. Nederland wist met 2 goede counters te scoren maar werd verder niet gevaarlijk. Als Engeland dat spel verder weet uit te bouwen kan het weer mee gaan doen in de mondiale top.

Wij zijn benieuwd wat jouw voorkeursopstelling is van Engeland en met elk systeem zouden ze dan spelen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.