Pepe had een rede om zich te misdragen

donderdag, januari 19, 2012 @ 11:01 AM
posted by VoetbalAnalyses

Pepe eiste weer een hoofdrol op tijdens El Clasico met zijn misselijke gedrag op het veld. Wij vragen ons af of die frustratie misschien kwam door zijn fout bij het eerste doelpunt van FC Barcelona.

FC Barcelona kwam al snel na rust op 1-1 en dat was een zware tegenslag voor Real Madrid. Puyol wist met een kopbal uit een corner, Cassillas te verschalken. In dit artikel analyseren wij kort hoe het doelpunt ontstaat.

Barcelona stelt zich met 5 man als volgend op, twee man in de zestien om te koppen, één bij de eerste paal en twee op de zestien meter om in te lopen. Real Madrid dekt iedereen kort alleen Pepe dekt Puyol op geruime afstand. Daar is op zich niets mis mee, dek je kort op de 16 meter kan je niet snel genoeg reageren. Nu kan Pepe goed op de bal letten en op Puyol.

Echter Pepe heeft even een momentje dat hij niet op let. Zie bovenstaand moment waar Puyol al op volle snelheid is en Pepe duidelijk nog aan de buitenkant staat te verdedigen. Als de bal in die zone komt is de kans groot dat Puyol het duel wint omdat die op snelheid en in beweging is waardoor zijn sprongkracht groter is. Echter komt de bal zelfs nog een aantal meter voor Pepe en kan Puyol binnen koppen.

Deze fout was blijkbaar rede genoeg voor Pepe om zoveel frustratie op te bouwen om op de hand van Messi te gaan staan. Mourinho distantieerde zich ervan zonder de beelden gezien te hebben en alleen het verhaal van journalisten te horen. FC Barcelona twijfelt om er werk van te maken omdat ze anders het gevoel hebben dat ze volgende week tegen een minder Real Madrid opnemen en dat dan weer te horen krijgen van journalisten.

Wat zou de straf van Pepe moeten zijn?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.