Doelpuntanalyse: Real Madrid – Barcelona 1-2

donderdag, januari 19, 2012 @ 05:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Wij analyseren het winnende doelpunt van gisteravond in El Clasico. Abidal scoort, na alleen voor de keeper gezet te zijn door Messi.

De variatie in het spel van FC Barcelona zorgt vaak dat er ruimte komt in de verdediging van de tegenstander. Zo ook in El Clasico waar Abidal, die eigenlijk tot dan toe nog niet echt was opgekomen, in eens voor de keeper staat en het winnende doelpunt maakt. Het eerste duel van de Copa Del Rey werd daarmee in het voordeel van FC Barcelona beslist.


Moment 1: Messi aan de bal op het middenveld

In Moment 1 zie je Messi met de bal op het middenveld en dat eigenlijk geen speler van Barcelona het veld breed houdt. Zowel op de rechtsbuiten positie en de linksbuiten positie is niemand te vinden. Op papier zouden deze posities door Messi en Iniesta ingevuld worden. Door dat beide spelers naar binnen trekken moeten de backs van Real Madrid kiezen om mee naar binnen te trekken of zijn zone te blijven dekken.

In Moment 1 zie je dan ook dat er bij Real Madrid daar geen routine is, misschien mede omdat Altintop en Coentrao niet iedere wedstrijd spelen. Als je namelijk kijkt naar beide spelers, dekt de één de zone(Coentrao) en trekt de ander mee naar binnen(Altintop). Dat zorgt voor verwarring bij medespelers, waar Ronaldo op de linksbuitenpositie Alves aan Coentrao over liet, denkt hij op de rechtsbuiten positie dat ook met Abidal te kunnen doen. Echter Altintop is met Iniesta mee naar binnen getrokken waardoor Abidal volledig vrij over links door kan komen.


Moment 2: Abidal komt door over links

In Moment 2 heeft Ronaldo Abidal volledig los gelaten en let niemand van Real Madrid meer op hun rechterkant. Abidal kan de bal simpel binnen schuiven en daarmee komt Barcelona op voorsprong in de tweestrijd voor de volgende ronde van de Copa Del Rey.

Wij zijn benieuwd of jullie misschien tactische ideeën hebben voor Mourinho? Reageer of schrijf een artikel en stuur deze op naar info@voetbalanalyses.nl!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.