De toekomstige kampioenskandidaat Feyenoord

donderdag, januari 12, 2012 @ 07:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het is Van Geel gelukt om weer een topsportklimaat te creëren in De Kuip. Voetbalanalyses kijkt alvast hoe het elftal van Feyenoord er uit ziet volgend jaar.

Wij gaan er sowieso vanuit dat Koeman zal bijtekenen, daar is geen twijfel meer over mogelijk. Koeman is na het debacle bij AZ, zijn naam aan het zuiveren zodat hij in de toekomst nog een keer het Nederlands Elftal onder zijn hoede kan nemen.

Keeper: Mulder blijft de eerste keeper van Feyenoord, hij straalt rust uit en heeft het vertrouwen van Koeman. Met Darley heeft Feyenoord een talentvolle tweede keeper. Het zijn geen grote namen maar zolang Mulder constant blijft presteren zal er geen nieuwe doelman gehaald hoeven worden.

Rechtsback: Leerdam zal deze positie blijven invullen ondanks zijn voorkeur naar een plek op het middenveld. Toch zal Leerdam moeten blijven presteren, wij verwachten dat Feyenoord Janmaat zal inlijven om de concurrentie aan te gaan. Janmaat heeft een Feyenoord verleden en zal waarschijnlijk zijn kans pakken om terug te keren.

Centrale verdediging: Daar is geen twijfel over mogelijk, Vlaar en De Vrij maken een redelijke indruk. Er is zeker nog ruimte voor verbetering en het is aan Koeman om beide spelers verdedigend nog slimmer te maken.

Linksback: Genoeg concurrentie op deze positie omdat Martins Indi en Ramsteijn geen aanspraak kunnen maken op een positie in het centrum en dit seizoen een goede indruk achter lieten op deze positie. Toch zal Nelom het eerste aanspraak maken op deze positie omdat hij ook aanvallend zijn steentje kan bijdragen, hij moet er dan wel voor zorgen dat hij geen verdedigende blunders maakt.

Controlerende middenvelder: Clasie. Maakt een bijzonder goede indruk met zijn agressiviteit en leiderschap op het middenveld. Bij een eventuele blessure heeft Feyenoord met Vormer een prima vervanger van Clasie binnen gehaald.

Allround middenvelder: El Ahmadi. Wij verwachten dat de komst van Goossens ook rond zal komen. Daar mee zal Koeman de luxe hebben om keuzes te kunnen maken in bepaalde wedstrijden. Bij een blessure van El Ahmadi kan of Vormer of Goossens de positie van El Ahmadi over nemen. Het hangt er net vanaf wat Koeman tactisch nodig vindt op dat moment.

Nummer 10: Na dit succesvolle seizoen is het zeer waarschijnlijk dat Bakkal transfervrij naar Feyenoord komt. Enige probleem ligt misschien nog in de salariseisen of eventueel vertrekwens naar het buitenland van Bakkal. Wanneer Bakkal niet zal blijven dan denken wij dat Feyenoord volgend jaar nog niet als kampioenskandidaat kan worden gezien. Als concurrent heeft hij Van Haren, als Feyenoord daarin gelooft zal het Schone niet meer willen halen deze zomer.

Rechtsbuiten: Cabral, met zijn linkerbeen gevaarlijk naar binnen trekkend en zal zich volgend jaar nog verder ontwikkelen.

Spits: Guyon Fernandez heeft niet de kwaliteiten om Guidetti te kunnen opvolgen. Feyenoord heeft een spits nodig die aanspeelbaar is en kan kaatsen op aansluitende middenvelders als Bakkal en El Ahmadi. Achahbar is nog te jong. Wellicht is er een investeerder die de kampioens kansen ziet en een spits voor Feyenoord gaat halen. Anders zal Feyenoord moeten zoeken naar goedkope opties of weer een spits huren.

Linksbuiten: De concurrentie zal gaan tussen Cisse en Schaken, toch zal Feyenoord nog een buitenspeler gaan halen om het vertrek van Biseswar op te vangen. Waarschijnlijk gaat men echter op zoek naar een linksbenige flankspeler en daarmee als concurrent voor Cabral, Goossens zou daar ook voor gebruikt kunnen worden.

Ben jij het met deze lijst eens? Weet jij nog spelers die goed bij Feyenoord zou passen? Reageer!

Be Sociable, Share!

  5 Responses to “De toekomstige kampioenskandidaat Feyenoord”

  1. [FR12]Patrick schreef:

   Sinds wanneer is Darley talentvol?

   Die gozert heeft een chronische heupblessure, zit in zijn geboorteland met een aflopend contract, zien we dus niet meer terug.

   Wel hebben we Lamprou en Graafland ter info!

   • VoetbalAnalyses schreef:

    Hoi Patrick,

    Bedankt voor je reactie! Was ons niet bekend, heb er ook niets over kunnen vinden.
    Ben je het verder eens met het elftal?

   • [FR12]Patrick schreef:

    Voor een groot gedeelte wel.

    Ben het alleen niet eens met het feit dat Achahbar neergezet wordt als ‘te jong’.

    Hij wordt morgen 18 jaar, waarom zou hij dan niet afwisselend met Fernandez in de spits kunnen?

    Hoe oud was Castaingos? Juist, ook 17 toen hij zijn debuut maakte en 18 toen hij met enige regelmaat een basisplaats kreeg.

    En met een spitsentrainer als Makaay, en de nodige ervaring die hij mee krijgt van Guidetti zit er zeker wel potentie in.

    Al ben ik het er mee eens dat een meer ervaren spits beter zou zijn.

    Maar alsjeblieft geen investeerders, want een kampioensschap hoeft van mij echt nog niet.

  2. Bram schreef:

   We gaaan ook geen buitenspeler meer aantrekken, naast Schaken, Cabral en Cisse zal Manu uit de jeugd aansluiten bij het eerste.


  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.