Doelpuntanalyse: City – Arsenal 1-0

dinsdag, december 20, 2011 @ 11:12 AM
posted by VoetbalAnalyses

Manchester City heeft zondag de belangrijke wedstrijd in eigen huis gewonnen van Arsenal. De doelpuntenmaker was Silva in de rebound en hij besliste daarmee de wedstrijd. Lees hier op Voetbalanalyses de analyse over de verdediging van Arsenal tijdens het doelpunt.

Het is Arsenal dat op het moment van het doelpunt het spel probeerde te maken. Manchester City komt er uit in de counter via Nasri.

Het is Balotelli die onder dit moment vrij loopt aan de linkerkant van het veld. Nasri kan de bal simpel door Koscielny en Mertesacker door spelen om Balotelli de diepte in te sturen. In dit moment zou je Koscielny kunnen bekritiseren op zijn uitstappen naar Nasri maar hij dwingt daar City er wel mee via de zijkant te moeten en dat kost tijd. Zo heeft Arsenal tijd genoeg om zich te organiseren voor Balotelli aan de bal komt en er iets mee kan doen.

In de weg naar de bal en het terug lopen van Arsenal gebeurt er van een analist iets opmerkelijks.

Song haalt Koscielny in en zegt daar waarschijnlijk zoiets van ik ga wel, loop jij maar naar het centrum. Vreemd omdat beide spelers er van uit positie raken, Koscielny was namelijk de rechtsback en Song de verdedigende middenvelder.

Balotelli is aan de bal aan de zijkant van het strafschopgebied in een 1 tegen 1 duel met Song. Arsenal moet weten dat Balotelli een individuele actie heeft en dat Song misschien 6 van de 10 duels wint maar er dus ook een grote kans is dat hij het duel verliest. Song heeft dus rugdekking nodig, die rugdekking kan gegeven worden omdat Arsenal met 4 verdedigers in het centrum 2 aanvallers staat te dekken.

Mertesacker moet dus Song gaan helpen en niet inzakken waar hij bijna de positie van keeper inneemt. Hij Song kunnen coachen om de actie langs de achterlijn af te dekken en dan Mertesacker Balotelli dan opvangt als hij binnendoor gaat. Balotelli zal dan zien dat hij geen kans heeft tegenover 2 man en zal de bal eruit halen naar het middenveld of de opkomende linksback.

Nu gaat Balotelli binnendoor en kan hij uithalen op Sczesny. Daarbij ook nog meegenomen dat Mertesacker nu ook het doel niet meer afdekt en dus echt geen verdedigende rol meer heeft. Uiteindelijk reageren Aguero en Silva het snelst op de rebound en laatstgenoemde scoort het winnende doelpunt.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.