Co Adriaanse had interesse gehad in Tjarron Chery

dinsdag, december 20, 2011 @ 11:12 AM
posted by VoetbalAnalyses

De 23-jarige middenvelder Chery maakt indruk bij ADO Den Haag, ook al maakt de club een minder seizoen door dan vorig jaar. Co Adriaanse kijkt er waarschijnlijk met ledenogen naar.

Normaal was het vaak Ajax, PSV of Feyenoord die een talent lieten vertrekken om vervolgens bij een subtopper naam te maken en daarna alsnog naar een topclub te trekken. Nu blijkt dat ook FC Twente wel eens fouten maakt bij het doorselecteren. Tjarron Chery is 2 seizoenen geleden naar FC Emmen verhuist, transfervrij of voor een heel klein bedrag.

Bij zijn eerste seizoen in Emmen werd hij direct gekroond tot grootste talent van de Eerste Divisie. ADO Den Haag greep zijn kans en voor een kleine vergoeding mogen zij dit seizoen van hem genieten. Maurice Steyn wilde eerst nog vasthouden aan het vertrouwde elftal van vorig jaar maar kon na een aantal matige wedstrijden niet meer om Chery heen. Nu speelt de aanvallende middenvelder vaak als hangende flankaanvaller met een vrije rol waardoor hij ook veelvuldig op het middenveld uitkomt.

De linkspoot is behendig en we zouden hem kunnen vergelijken met een type Overtoom/Eriksen. Het is een speler die echt aan de bal moet komen en dan zijn creativiteit kwijt kan. In een wedstrijd met veel fysiek geweld zal hij ondersneeuwen en dat zal waarschijnlijk een rede zijn geweest voor FC Twente om niet met hem verder te gaan.

Echter het huidige FC Twente van Co Adriaanse heeft na het vertrek van Bryan Ruiz de nodige creativiteit ingeleverd. Als het middenveld nu wordt gevormd met spelers als Fer, Janssen, Brama, Landzaat en De Jong kan geen van deze spelers tippen aan de creativiteit van Chery. Dat Preud’Homme hem zo makkelijk heeft laten gaan terwijl Chery nog als aanvoerder van het belofte team kampioen werd van alle beloftes. Een fout van FC Twente waar ze spijt van zullen hebben en Co Adriaanse nu achtervolgt.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.