Het Eredivisie Elftal van de eerste seizoenshelft

maandag, december 19, 2011 @ 05:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

De winterstop in de Eredivisie is in gegaan, rede genoeg om een balans op te maken wie op dit moment in het beste Eredivisie elftal thuis hoort.

Op doel: Het niveau van de keepers valt dit jaar tegen, zowel de keeper van Ajax, Feyenoord als PSV laten geen goede indruk achter. Dus eigenlijk is dit een makkelijke keuze en kiezen we de doelman die vrijwel geen fouten heeft gemaakt en het minste doelpunten tegen heeft gekregen: Esteban(AZ).

Rechtsback: Andere jaren waren er meerdere rechtsbacks die voor deze positie in aanmerking kwamen. Dit jaar is er geen rechtsback die iedere week uitblinkt, de keuze gaat dan ook tussen Bovenberg en Leerdam. In dit geval kiezen wij voor Leerdam omdat hij eigenlijk onopvallend is en dat betekent dat je verdedigend goed je taken uit voert.

Rechter centrale verdediger: Centraal achterin zijn er meer spelers die voor een plek in dit elftal in aanmerking komen. Sommigen zijn onopvallend goed en andere nemen hun team bij de hand in moeilijke tijden. Bij een combinatie van beide gaan wij voor Ron Vlaar, die een goede indruk achter laat en vooral opbouwend steeds beter begint te worden.

Linker centrale verdediger: Normaal gesproken zou je de over het algemeen de beste speler hier neer moeten zetten: Jan Vertonghen. Toch maakt hij een matig seizoen door en laat hij verdedigend nogal wat steekjes vallen. Rede genoeg om hem te passeren en de aanvoerder van AZ Moisander te kiezen. Moisander laat iedere week zien dat hij de rust heeft om een goed opbouw te verzorgen en zonodig in te schuiven.

Linksback: Het lijkt wel of in ieder team de linksback één van de zwakste spelers is. Dit is dan ook een makkelijke keuze: Simon Poulsen. Verbeek weet uitstekend wat zijn kwaliteiten zijn en zorgt dan ook dat alleen die geëtaleerd worden. Zo sneeuwen de verdedigende kwaliteiten onder en maakt hij een goed seizoen door. De runner up is Lorenzo Burnet, al hoewel wij vinden dat zijn prestaties ietwat overdreven worden.

Rechter verdedigende middenvelder: Hier hoeven we geen uitleg over te geven: Rasmus Elm. Hij bepaalt alles bij AZ en met zijn vrije trappen maakt hij zich belangrijk.

Linkerverdedigende middenvelder: Ook hierover hoeven we geen uitleg te geven: Kevin Strootman. Wellicht is een mogelijk kritiek puntje of Strootman en Elm samen zouden kunnen spelen maar wij zijn overtuigt dat dit kan. Strootman laat namelijk ook zien dat hij voor diepgang kan zorgen bij PSV. Spelers die er naast vallen door deze twee machtige verdedigende middenvelders: Sno, El Ahmadi, Wernbloom en Immers.

De nummer 10: een lastige keuze, kiezen we hier voor doelpunten(L. de Jong), positiespel(Maher), strijdlust(Bakkal), creativiteit(Overtoom) of waarde voor het team(Asare)? Een lastige keuze, gezien de ontwikkeling in het huidige voetbal waar het steeds moeilijker is om ruimte te vinden tussen de verdedigende linies kiezen wij voor: Overtoom.

Rechtsbuiten: Hier moesten wij kiezen voor een speler met de meeste assists achter zijn naam: Luciano Narsingh. Die dit jaar door heeft gekregen dat het voor Dost voorspelbaar moet zijn wanneer de voorzet komt. Door de keus voor Narsingh valt onder andere Ola John buiten de basis van dit elftal.

Spits: We kiezen voor John Guidetti, de vechtlust en de klasse druipt er vanaf zeker als er een nog beter team om zich heen staat. Sorry Bony.

Linksbuiten: We moeten niet de eerste wedstrijden van het seizoen vergeten, Dries Mertens maakte de doelpunten uit alle hoeken en standen. Als je na een half seizoen op plaats 2 van topscoorderslijst en assistlijst staat dan moet je in dit elftal.

Ben jij het eens met Voetbalanalyses.nl?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.