Een verstandige keuze van Vormer?

maandag, december 19, 2011 @ 01:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ruud Vormer verlaat na dit seizoen Roda JC transfervrij en heeft voor 3 jaar bij Feyenoord getekend. Wij betwijfelen of dit een verstandige keuze is en delen onze mening graag.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie schetsen we eerst een beeld van de speler Ruud Vormer. De 23-jarige speler maakte 6 seizoenen geleden op 18-jarige leeftijd zijn debuut bij AZ. Het volgende jaar kreeg hij onder Van Gaal een belangrijk toebedeeld en kreeg hij de voorkeur boven Mendes da Silva. Demy de Zeeuw schoof daardoor een plek op naar de rechtshalf positie en Vormer vulde de rol van verdedigende middenvelder in. Een teleurstellend seizoen werd het voor AZ met een 11e plek.

Na dit seizoen liep Vormer zijn contract af, AZ moest voor 1 mei 2008 het contract van Vormer verlengen. Martin Brands kwam daar echter te laat achter en Vormer was er niet over te spreken mede omdat hij meerdere malen had aangegeven dat er actie moest worden ondernomen. Vormer besloot door dit misverstand bij de directie om AZ te verlaten en tekende bij Roda JC een 4-jarig contract en werd daar één van de best betaalde spelers.

Daar maakte hij indruk op zijn positie als verdedigende middenvelder bij Roda JC. In het 4-5-1 systeem was hij de controlerende man die in het moment van balbezit tegenstander naar balbezit de aanvallen bij Roda JC opzette. Daardoor was Roda JC zo succesvol in de omschakeling dat ze na een seizoen degradatievoetbal in de subtop eindigde. Dit jaar is het minder mede door het vertrek van Willem Janssen die met zijn diepgang de ideale medespeler was voor Vormer.

Volgend jaar bij Feyenoord zal hij de concurrentie moeten aangaan met Clasie, die een sterke indruk maakt in zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Vormer zal dan wellicht de rol van Mokotjo moeten gaan overnemen die waarschijnlijk vertrekt. Wij zien dus ondanks dat wij Vormer een klasse speler vinden geen basisplek voor hem weggelegd bij Feyenoord. Wanneer hij misschien meer geduld had gehad dan hadden zich net zo mooie clubs in Nederland zich gemeld.

Wellicht door zijn verleden wilde hij niet meer naar AZ toe, maar hij had de opvolger van Elm kunnen worden die ongetwijfeld deze winter of zomer vertrekt bij AZ. Ook denken wij dat Ajax wel interesse had als Janssen volgend jaar zou vertrekken net als PSV bij eventueel vertrek van Strootman. Bij deze topclubs had hij ook concurrentie gehad maar hij zou daar meer kans hebben gehad.

Wat vinden jullie van het vertrek van Vormer naar Feyenoord?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.