De zwakte van het drukzetten van Oranje

dinsdag, november 15, 2011 @ 09:11 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het Nederlands Elftal heeft nog weinig in te brengen tegen Duitsland. De ‘Oosterburen’ zijn oppermachtig in balbezit, waar zit dat hem in? Wij tekenen het voor uw uit.

We schetsen de situatie in balbezit van Duitsland.

Het Nederlands Elftal probeert Duitsland halverwege de helft van de Duitsers onder druk te zetten. Om de linies op elkaar te houden staat de verdediging van het Nederlands elftal halverwege de eigen helft. Zo hebben ze niet al te veel ruimte in de rug waardoor Nederland goed de linies op elkaar kan houden.

Echter is er een ander probleem bij het Nederlands elftal, de manier van druk zetten gebeurt normaliter door centrum. Dat betekent dat Sneijder het moment bepaalt van drukzetten op de centrale verdedigers. Zo proberen ze de back in te laten spelen en dan Duitsland vast te zetten, helaas zonder succes, Duitsland is namelijk op het middenveld heer en meester.

Duitsland beweegt ongelooflijk veel door op het middenveld, zoveel dat Strootman er duizelig van wordt. Sneijder probeert steeds Mertesacker onder druk te zetten maar daardoor moet bij Babel, Braafheid of Strootman de bal gewonnen worden en dat zijn precies de zwakste spelers. Door het vele bewegen op het middenveld bij Duitsland is dit sowieso geen efficiente manier van druk zetten.

In bovenstaand moment heeft de rechtsback de bal, Babel zet zo druk dat de rechtsbuiten van Duitsland niet in gespeeld kan worden. Bijzonder, want op het middenveld wordt er een mannetje meer gecreerd omdat Sneijder uit stapt. Daardoor moet Strootman ook doordekken naar Khedira maar Duitsland speelt het zo goed dat Ozil dan aanspeelbaar weer is. Het middenveld van Duitsland is excellent en dan zie je toch dat de kwaliteit op het middenveld zo groot is dat Nederland daar wordt weggetikt.

Nederland heeft het probleem dat Van Bommel en Strootman, Ozil niet durven los te laten. Zij willen Ozil niet tussen de linies laten voetballen omdat Heitinga en Mathijsen waarschijnlijk tegen deze klasse niet 1 op 1 kunnen voetballen. Nederland wordt keihard op de feiten gewezen en staan na deze wedstrijd weer met beide benen op de grond.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.