VVV-Venlo Analyse: De keuzes van De Boeck

zondag, oktober 23, 2011 @ 02:10 PM
posted by VoetbalAnalyses

Wij dachten aan het begin van seizoen dat VVV-Venlo wel eens de verrassing van de Eredivisie zou kunnen worden. Toch werd gister pas de eerste overwinning gehaald, wij analyseren de in onze ogen verkeerde keuzes van De Boeck.

Glenn de Boeck die als trainer vorig jaar werd ontslagen bij Germinal Beerschot kreeg het dit jaar het vertrouwen van VVV-Venlo. Hij kreeg Wil Boessen de vorige hoofdtrainer van VVV-Venlo als assistent aangewezen en zij zouden VVV-Venlo uit de degradatiezone moeten houden. Het begon voorspoedig in de voorbereiding werden goede resultaten gehaald en zag het veldspel er verzorgd uit. Voor ons rede genoeg om VVV-Venlo aan te wijzen als de waarschijnlijke verrassing van de Eredivisie.

In de voorbereiding opereerde VVV-Venlo in een 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld en twee spitsen die voornamelijk aan de zijkant stonden. VVV scoorden er op los en hield het achterin goed dicht. De rechtshalf(Maguire), linkshalf(Kruijsen) en verdedigende middenvelder(Meeuwis) speelde voornamelijk controlerend en vormde een goed blok. Voorin waren Linssen, Cullen en Wildschut zo beweeglijk en onvoorspelbaar dat er veel kansen gecreëerd werden.

Echter een week voor het einde van de voorbereiding kwamen Nwofor en Musa terug van een internationaal toernooi. Voor De Boeck nog steeds rede genoeg om aan dezelfde elf als in de voorbereiding vast te houden. Maar na een zeer ongelukkig verlies in de tweede wedstrijd tegen Vitesse werd de succesvolle tactiek omgegooid. Tegen Ajax en PSV leverden dat een punt op maar de overige wedstrijden werden met ruime cijfers verloren.

Het grootste slachtoffer van de tactische wijziging was Yanick Wildschut, de sterke en vlugge buitenspeler moest zijn plek afstaan aan Musa. Vorige week kreeg Musa rood en daarom mocht Wildschut tegen RKC vanaf de eerste minuut laten zien dat hij zeker van waarde kan zijn voor VVV. Hij maakte indruk met de 2-0 en de assist op de 4-1. Daarmee bewees hij De Boeck dat hij een basisplaats verdiend.

Volgende week als Musa weer speelgerechtigd is hopen wij dan ook dat Wildschut alsnog mag blijven staan. Niet dat Musa buiten de basis moet blijven maar dat Uchebo zijn basisplek verliest. De lange Nigeriaanse spits was zeer egoistisch tegen RKC en is de laatste wedstrijden verre van succesvol. Linssen zou de plek in de spits kunnen in nemen, Cullen daarachter en Wildschut en Musa op de flanken. Linssen en Cullen zijn beweeglijk en dat kan een centraal duo voor de nodige problemen zorgen. Zo komt VVV Venlo toch weer in het systeem van in de voorbereiding en kan het tegenstanders gaan verrassen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.