Doelpuntanalyse: De vooractie van Poepon

zondag, oktober 23, 2011 @ 01:10 PM
posted by VoetbalAnalyses

Rydell Poepon laat toch iedere week weer zien de beste speler van De Graafschap te zijn. Vrijdag won De Graafschap voor de eerste keer dit seizoen en het eerste doelpunt werd gecreëerd door Poepon. Wij analyseren de schitterende vooractie die hij maakt.

Kujala krijgt de bal na een afgeslagen vrije trap, daarom staan er een aantal NAC’ers uit positie. Zo wordt Poepon gedekt door rechtsback Jens Janse.

Kujala wil het liefst Poepon aan spelen omdat hij de diepste man is. Wanneer je Poepon inspeelt kunnen andere spelers er onder komen, gebeurt dat niet kan Poepon de bal vast houden.

Poepon beweegt in de bal alleen Kujala twijfelt en passt hem niet in. Poepon die goed oplet ziet dat Janse heel laat uitstapt waardoor er ruimte achter Janse ontstaat.

Weg is Poepon in de diepte, door de ruimte die Janse hem geeft. Een perfecte vooractie van Poepon waar je heel duidelijk aan ziet dat hij veel potentie heeft. Je ziet nog steeds dat veel spitsen de bal zo willen hebben zoals zij het willen. Poepon laat bij De Graafschap zien dat hij zowel door de lucht als over de grond aanspeelbaar is. Uit een moeilijke hoek schiet hij uiteindelijk en kan Van de Pavert in de rebound scoren.

Wij snapte dan ook niet dat hij deze zomer niet naar een club uit de subtop van de Eredivisie is gegaan. Clubs als FC Groningen, ADO Den Haag, NAC, FC Utrecht namen allemaal afscheid van hun eerste spits. ADO Den Haag(huurt J. Verhoek), NAC en FC Utrecht wilde geen nieuwe spits kopen en FC Groningen gokte op een nieuw buitenlands pareltje.

Wij adviseren Poepon wel om volgend jaar toch echt op zoek te gaan naar een club in de subtop want anders blijf je onder in de Eredivisie hangen. Ook zal hij qua positiespel in wedstrijden steeds verder achteruit gaan, met respect naar De Graafschap maar zij spelen vooral op de tweede bal op het middenveld(lees reactievoetbal).

De beste club met de naam van het opleiden van talenten van de subtop naar de echte top is Heerenveen. Daar zou hij goed passen alleen zal daar wel plek voor hem gemaakt moeten worden. Dost zal daar na het mislukken van de transfer naar Ajax niet snel meer vertrekken. Wellicht durft FC Twente het wel aan wanneer Janko vertrekt en hij als tweede spits gehaald wordt achter De Jong. Mocht hij dan goed presteren zou De Jong altijd weer als nummer 10 kunnen spelen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.