Waarom zouden Wijnaldum en Fer nou toch weg zijn gegaan?

donderdag, oktober 20, 2011 @ 11:10 AM
posted by VoetbalAnalyses

Wijnaldum en Fer, twee doorgebroken spelers uit de jeugd van Feyenoord, die op nog jeugdige leeftijd een overstap maken naar een andere topclub in Nederland. Wij weten waarom zij topclub Feyenoord verlieten voor PSV en FC Twente.

We gaan terug naar zondag middag, Feyenoord speelt tegen VVV-Venlo en na een half uur staat het 1-0. Leerdam veroverd rechtsvoorin de bal en speelt Cabral aan, die kapt zijn tegenstander uit en bereikt Guidetti. Guidetti is dichtbij het doel en krijgt de bal zo aangespeeld dat hij zijn lichaam tussen de tegenstander en de bal heeft, De Regt trekt hem onderuit en het is een penalty, 1-0. We tellen 3 minuten later, Cabral komt aan de bal en wordt uitgefloten door het publiek.

Het publiek neemt het hem kwalijk omdat hij een moment daarvoor niet Schaken heeft aangespeeld in een twee tegen één situatie. Tuurlijk had Cabral op dat moment Schaken moeten aanspelen die vrij voor het doel zou komen. Volgens Feyenoorders waren er meer situaties waar hij voor eigen succes ging en daar houden supporters van Feyenoord niet van. Ze zijn dan zelfs in staat om één van hun grootste talenten die nog geen volledig seizoen in ‘het eerste’ heeft gespeeld uit te fluiten.

Dat soort situaties speelde zich ook bij Wijnaldum en Fer af. Zij wilde wachten met het verlengen van hun contract en ze lagen direct onder vuur. Werden na wedstrijden afgebrand als ze hun niveau niet haalde. Als team en trainer weet je dat een 20-jarige geen constant niveau haalt en weet je daar mee te leven. Door veel te praten met medespelers en trainers en veel te spelen worden jonge spelers ervaren en gaan ze minder fouten maken. Datzelfde geldt voor Cabral, met vlagen een genie maar soms onzorgvuldig en egoistisch.

Gelukkig klonk er 5 minuten later applaus toen Cabral aan de bal kwam. Hij zou op handen gedragen moeten worden, Feyenoord miste jaren lang spelers met creativiteit. Nou heeft een jeugdspeler met ongelooflijk veel creativiteit de basis bereikt en ligt hij onder vuur. Het wordt toptalenten niet makkelijk gemaakt bij Feyenoord en dan snappen wij best dat je bij PSV en FC Twente wat meer in de luwte staat.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.