Vitesse tactisch nog niet op elkaar afgestemd

zondag, oktober 2, 2011 @ 11:10 AM
posted by VoetbalAnalyses

De wedstrijd Vitesse – Heerenveen ging op en neer. Door veel slordige passes, slechte individuele acties en vrijwel geen combinaties waren er evengoed weinig kansen. Dit was een typische Eredivisie wedstrijd.

Beide teams speelde in een 4-3-3 opstelling niet nadrukkelijk met de punt naar voren of naar achteren. Op het middenveld werden koppeltjes gemaakt en werd de nummer 10 te aanvallend werd deze door de centrale verdedigers overgenomen. Heerenveen keek een beetje de kat uit de boom terwijl Vitesse met Hofs als nummer 10 druk probeerde te zetten. We laten zien wat voor gevolgen dat had voor het hele team.

Heerenveen kon zich namelijk heel makkelijk onder druk uit spelen, Hofs ging zonder enig idee druk door zetten op de centrale verdediger. Gevolg was dat Heerenveen een man extra op het middenveld kreeg in deze situatie. Moet je de ruimte tussen de linies zien bij Vitesse, daar bedoel ik mee tussen verdediging, middenveld en aanval. Vitesse wist natuurlijk waar het sterke punt van Heerenveen lag en dat is op de flanken, dat zie je ook in de manier van verdedigen van de backs. Ze staan heel erg kort te dekken zodat ze niet ingespeeld kunnen worden. Assaidi is helemaal niet in de wedstrijd voor gekomen en Narsingh niet echt.

Halverwege de eerste helft zet Vitesse dan ook geen druk meer en zakken ze meer in. Op dat moment heeft de wedstrijd een doelpunt nodig om één van beide teams toch risico’s te laten nemen. Zo was het eigenlijk een onaantrekkelijke wedstrijd omdat er geen doelpunt viel en omdat geen van beide teams lef toonde. Zo heb ik Assaidi bijna niet op de nummer 10 positie zien komen waar hij toch af en toe succesvol op duikt. ‘

Beide teams speelden zo eigenlijk op save afwachtend op een succesvol moment van de waardevolle aanvallers van beide ploegen. Deze kregen geen ruimte dus eigenlijk hebben de verdedigers van beide ploegen de perfecte wedstrijd gespeeld. Conlusie: alle verdedigers krijgen een 8 en Janmaat een 9 en alle aanvallers krijgen een 5 en de middenvelders een 6 voor de werklust.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.