Krul nu al een fantastische keeper

zondag, oktober 2, 2011 @ 10:10 AM
posted by VoetbalAnalyses

Tim Krul is defintief geselecteerd voor Oranje waardoor doelmannen als Velthuizen, Vermeer, Cillesen, Mulder en Ten Rouwelaar thuis moeten blijven.

De nog maar 23-jarige doelman heeft dit seizoen de plek als eerste keeper bij Newcaste United veroverd. Hij is daarom mede verantwoordelijk voor de 3e plaats waar Newcastle staat op dit moment. Newcastle verloor nog niet deze competitie net als Manchester City en United. Een knappe prestatie van Newcastle daar ze in de selectie niet hele grote namen hebben lopen. Het leukste feit voor Krul is dat Newcastle pas 4 doelpunten tegen kreeg in 7 wedstrijden en daarmee de minste van de competitie.

Maar dat zegt nog niets van de prestaties van Krul zelf, dit zijn namelijk allemaal teamprestaties. Toch toen ik vanochtend Match of the Day keek, moest ik er een klein artikeltje over schrijven. Helaas hebben we niet zo’n uitgebreide samenvatting kunnen vinden op het internet om te delen, maar Krul had fantastische reflexen gister tegen Wolverhampton Wanderers.

Met de ervaring die Krul op doet bij Newcastle in de Premier League zal hij snel nog verder groeien. Het zal mij dan ook niet verbazen als hij op het WK 2014 in ieder geval tweede keeper is in plaats van Vorm. Wellicht is hij Stekelenburg al voorbij maar Krul zou dan wel een succesvolle transfer gemaakt moeten hebben naar een grote club. Dat gaat binnen 2 en half jaar niet lukken maar we hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken over EK 2016. De opvolger van Stekelenburg is aan de weg aan het timmeren en in Engeland spreken ze lovend over hem.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.