Wat kunnen we verwachten van Real Madrid?

maandag, september 26, 2011 @ 08:09 PM
posted by VoetbalAnalyses

Real Madrid zal gewaarschuwd zijn dat Ajax uit is op revanche en zal ook rekening houden met meer tegenstand dan vorig jaar. Maar wat kunnen we verwachten van Real Madrid?

De verwachte opstelling van Real Madrid: Casillas: Ramos, Varane, Raul Albiol/Carvalho, Coentrao: Xabi Alonso, Lassana Diarra, Ozil: Di Maria, Benzema, Ronaldo.

Ajax zal naar verwachting met hetzelfde elftal beginnen als tegen FC Twente, dus met Janssen als controlerende middenvelder.

Real Madrid zal net als vorig jaar Ajax onder druk zetten in Madrid. Met vlagen zullen ze ook Ajax het gevoel geven dat ze kunnen voetballen en dat ze Real Madrid onder druk kunnen zetten. Die ruimte geven ze dan om keihard toe te slaan in de counter met de snelheid van Ronaldo, Di Maria, Özil en Benzema. Dat zien we ook veel in de Primera Division waar Real Madrid makkelijk wint, dat komt mede door dat het de tegenstander af en toe het gevoel te geven dat ze kunnen voetballen.

Real Madrid zal Ajax halverwege de eigen helft gaan opvangen door middel van Özil door te laten schuiven vanuit Janssen. De centrale verdedigers van Ajax kunnen Janssen niet meer in spelen omdat Özil de passlijn zal afschermen. Janssen zal daardoor net als tegen FC Twente, PSV en Olympique Lyon zijn stempel niet op de wedstrijd kunnen drukken. Ajax zal daarom veel beweging op het middenveld moeten hebben, eventueel via Sulejmani(ook tegen FC Twente) die zich als rechtsbuiten terug laat vallen.

Verdedigend zal Ajax zich vooral zorgen moeten maken om Benzema. Het verschil met Real Madrid van dit jaar en vorig jaar is dat Benzema de voorkeur krijgt boven Higuain. Dat heeft een rede, Benzema is beweeglijker dan Higuain en daarom komt er meer ruimte voor Özil en Ronaldo om in het centrum de diepte te zoeken. De buitenspelers van Real Madrid staan dus dieper dan het centrum, dat zorgt ervoor dat het centrum van Ajax met het trio Alderweireld, Vertonghen en Janssen goed zullen moeten communiceren over het oppakken van een diepgaande Özil of Benzema.

Vertonghen en Alderweireld hebben dan ook nog de verantwoordelijkheid om de backs Van der Wiel en Anita rugdekking te geven tegen de dribbelkoningen Di Maria en Ronaldo. Twee zware taken voor de centrale verdedigers, het rugdekking geven is in de Nederlandse competitie nog niet echt aan de orde geweest. Echter afgelopen zaterdag is gebleken dat de communicatie over het overnemen van diepgaande middenvelders nog niet goed verloopt. Het doelpunt van De Jong en de kans van Landzaat zijn daar illustratief voor.

Omdat Ajax dominanter is in de Nederlandse competitie verwachten we meer van ze in Europa. Maar of dat ook reëel is betwijfelen wij ten zeerste net als de bookmakers. Mocht Ajax – Real Madrid toch in een gelijkspel eindigen dan krijg je daar 6,50 voor terug.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.