Champions League poulefase Ajax

zondag, september 4, 2011 @ 02:09 PM
posted by VoetbalAnalyses

De loting van de Champions League heeft voor Ajax een mooie loting opgeleverd. Wat kunnen we verwachten van teams als Real Madrid, Olympique Lyon en Dinamo Zagreb.

Eigenlijk weet vrij wel iedere voetballer dat Real Madrid toch één van de beste teams ter wereld is op dit moment. Met Jose Mourinho op de bank hebben zij zich weer terug omhoog weten te werken en zullen ze zich dit seizoen richten op het verslaan van de eeuwige concurrent FC Barcelona.

In de Supercoppa van Spanje speelde ze beter dan de voorgaande jaren tegen FC Barcelona. Het leek wel of ze Barcelona onder controle hadden. Is dit Real Madrid dan beter dan die van vorig jaar waar Ajax uit verloor met 2-0 en thuis verloor met 0-4. Het belangrijkste verschil met Real Madrid van vorig jaar op tactisch gebied is de rol van Benzema. Hij laat zich in balbezit zakken uit de spits net als Messi bij FC Barcelona. Voor de spelers van Ajax zijn dit de wedstrijden of ze het hogere niveau aan kunnen.

De voornaamste tegenstander voor Ajax om zich te plaatsen voor de volgende ronde is Olympique Lyon. De ploeg uit Lyon weet altijd wel de volgende ronde te bereiken. De eerste wedstrijd van Ajax is thuis tegen Lyon en zal dus direct belangrijk worden voor een eventuele volgende ronde. De eerste wedstrijden in de competitie heeft Lyon gespeeld en die eindigde in een gelijkspel en een overwinning. Overtuigend is het dus nog allerminst, ook Lisandro is nog geblesseerd geraakt en ook Cris en Gourcuff hebben nog niet meegedaan. Of zij naast Lisandro ook het duel met Ajax missen is nog niet bekend.

Dinamo Zagreb is voor de analisten de grote onbekende qua spelers en tactiek. Ze versloegen in de kwalificaties geen bijzondere clubs maar we zetten ze toch even op een rijtje: Neftci, HJK en Malmö. Ajax zal twee keer moeten winnen van Dinamo en hopen dat Olympique Lyon daar een steekje laat vallen.

Ajax zal veel van zichzelf moeten eisen en moeten uitstralen waar Ajax voor staat. Met deze spelersgroep is het mogelijk om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Wij zullen hier alle wedstrijden voorbeschouwen en nabeschouwen met analyses.

Zal Ajax zich voor de volgende ronde weten te plaatsen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.