Keepersprobleem bij FC Groningen

dinsdag, augustus 30, 2011 @ 05:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Hoeveel keepers met Eredivisie niveau moet je in de selectie hebben om zeker te zijn van genoeg kwaliteit op doel? Bij FC Groningen is er sprake van een dunne spoeling.

Brian van Loo heeft dit jaar de concurrentiestrijd gewonnen van Luciano da Silva. Echter Van Loo weet niet te overtuigen na 4 competitiewedstrijden. Afgelopen weekend was hij zeker bij de 0-3 schuldig maar ook de 0-2 mag nooit van zo’n afstand in de korte hoek. Dat zou alleen mogen wanneer Gudmundsson hem subliem raakt met een zwabber of in de kruising. Meegenomen ook nog dat op het moment van schieten Hiariej de lange hoek afdekt en Gudmundsson dus alleen in de korte hoek kan schieten.

Het was niet de enige blunder die Van Loo dit jaar had, ondanks een overwinning tegen ADO Den Haag kreeg FC Groningen weer een onnodig tegendoelpunt.

Hier kan Immers makkelijk in koppen omdat hij voor Van Loo komt die de bal makkelijk daarachter denkt te vangen. Als je dan ook nog ziet hoe langzaam de bal op het doel komt, kon Van Loo beter besluiten om op zijn doel te blijven te staan, dan had hij meer kans gehad.

In de eerste wedstrijd tegen Roda JC was het twijfelachtig of de bal bij de 1-1 daadwerkelijk van richting veranderd werd. Hierbij geven wij Van Loo het voordeel van de twijfel. Als we alles gaan optellen betekent het dat hij bij 3 van de 8 doelpunten beter had moeten ingrijpen, komt neer op 37,5 % van de tegendoelpunten komt op zijn conto.

Huistra heeft waarschijnlijk mede voor Van Loo gekozen door de reeks van Luciano vorig jaar. Daar schreven wij aan het einde van vorig seizoen nog een stuk over, lees hier. Het is dus een groot probleem voor FC Groningen dat ze ondanks de goede selectie niet beschikken over in ieder geval één betrouwbare keeper. Deze zomer haalde ze Etemadi van SC Veendam waar hij maar één wedstrijd onder de lat heeft gespeeld.

Volgend jaar of wellicht al in de winter hebben ze op die positie nieuw elan nodig. Huistra kennende gaat hij op zoek naar jonge talentvolle spelers en gaat hij wellicht in de Jupiler League rondkijken naar spelers als Ruiter(FC Volendam) of Padt(Cambuur, ex-Ajax).

FC Groningen haalde nog maar 4 punten uit 4 wedstrijden, gaan ze nog in de top 5 eindigen?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.