Fout Vlaar bij doelpunt van Plet

dinsdag, augustus 23, 2011 @ 06:08 PM
posted by VoetbalAnalyses

Feyenoord kwam afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo met 1-0 achter door een doelpunt van Plet. Lees hier hoe Vlaar de fout in gaat bij het doelpunt.

Het doelpunt wordt vooraf gegaan door een lange bal van achteruit naar voren van Heracles. Heracles werd hier door genoodzaakt door de druk van Feyenoord op de verdediging van Heracles. De bal komt in de voeten van Cabral maar die gaat daar slordig mee om zodat Overtoom vrij door kan komen vanuit het middenveld.

Op dat moment ontstaat er een één tegen één situatie voor de aanvallers van Heracles. Plet staat in de zone van Vlaar waardoor De Vrij de opkomende Overtoom zal moeten oppakken. De verdediging van Feyenoord herkent de situatie en loopt wat terug om daar de aanvallers van Heracles op te vangen.

Plet zoekt ruimte voor zichzelf en voor Overtoom om een kans te gaan creëren. Hij ziet voor zich zelf de meeste ruimte tussen Ramsteijn en Vlaar in dit moment. Omdat Ramsteijn niet echt naar binnen geknepen is, is er voor Plet genoeg ruimte om de bal in de diepte te geven. Ramsteijn moet op dit moment niet aan zijn eigen tegenstander denken maar aan de ruimtes voor spitsen. Het zou voor Feyenoord beter zijn op dit moment als Overtoom de rechtsbuiten in speelt. Dat betekent voor de middenvelders van Feyenoord meer tijd voor de omschakeling.

Nu blijft de ruimte tussen Vlaar en Ramsteijn groot waardoor Plet de bal in diepte gespeeld kan krijgen. Was Ramsteijn meer geknepen had Plet veel weerstand in zijn rug gehad en vrijwel zeker die bal bij Plet weg kunnen tikken. Nu wacht Overtoom het juiste moment af: Of Plet ziet dat hij genoeg ruimte krijgt en blijft daar lopen of Plet kruist Overtoom waardoor Overtoom ruimte krijgt voor een actie.

Dan is het moment gekomen, Vlaar vindt dat hij niet verder terug moet lopen en op dat moment goed moet indraaien om Plet te verdedigen. Overtoom weet het te presteren om precies op dat moment de bal op Plet te geven, dat maakt Plet los van Vlaar en de kans één op één om te scoren. Het moment van Vlaar om in te draaien was te vroeg omdat Overtoom nog tijd en ruimte genoeg had om de bal op Plet te geven. Het juiste moment was geweest als Overtoom onder druk was gezet door De Vrij of als Ramsteijn inmiddels zodanig was geknepen dat hij Plet had kunnen afsnijden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.