Analyse Boymans: Overstap naar AZ

vrijdag, juli 29, 2011 @ 06:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ruud Boymans transfereerde deze zomer van VVV Venlo naar AZ Alkmaar. Hij zal moeten wennen aan het ander soort voetbal wat gespeeld wordt. De analyse wat er nu van hem verwacht wordt.

Gister werd tegen EK Jablonec toch wel duidelijk dat hij het moeilijk heeft met de kleine ruimte die hij krijgt. Bij VVV Venlo was hij gewend dat er veel ruimte was achter de verdediging en kreeg hij vaak onmogelijke ballen aangespeeld. Daarom werd hij ook gewaardeerd omdat hij zelf kansen moest creeren en vorig seizoen toch tot 11 doelpunten is gekomen, in de tweede seizoenshelft had hij ook al geen basisplaats.

Toch was hij volgens de scouting van AZ het type spits waar ze naar op zoek waren. Iemand met een neusje voor het doel en kansen weet te verzilveren. Zeer terecht zo zag je gister ook maar weer, Holman en Martens creeren genoeg kansen voor zichzelf maar weten niet te scoren. Toch zal Boymans de tijd moeten krijgen om te wennen aan het systeem en het positiespel wat AZ speelt. Hij speelt als diepe punt speler en Wernbloom, Martens, Holman en Benschop zijn de lopende spelers achter hem. Bij VVV was er een beperkt positiespel, in ieder geval niet het in spelen van de spits en een lopende middenvelder die aansluit zodat de spits kan kaatsen. Het gaat daarbij nog even te snel voor Boymans.

Ook zijn positie kiezen voor het doel is nog niet als gewenst en moet hij nog aan werken.

Poulsen is doorgebroken over links en wil door een lage voorzet Boymans laten intikken. Zijn start is goed en hij heeft een meter ruimte ten opzichte van de verdediger.

Maar op het moment van voor geven van Poulsen heeft de verdediger hem toch weten in te halen. Dat komt omdat hij halverwege stopt met lopen omdat hij op de ideale positie wil blijven staan. Hij kan misschien niet nog dichter bij de keeper maar hij kan wel meer in de bal komen als je daar mee je verdediger achter je laat moet dat wel. Ik had nog een aantal momenten waar zijn loopacties voor het doel heel makkelijk te verdedigen zijn. Als spits moet je positie innemen en met een sprint van 3 a 5 meter je los maken van je tegenstander. Daarbij kies je meestal voor 1e paal of 2e paal.

Boymans wil zich graag bewijzen maar moet geduld hebben en hard trainen om mee te groeien naar het niveau van AZ.

Deze bal moet hij natuurlijk altijd passen naar de omcirkelde Gudmundsson, deze staat in veel betere positie om te scoren. Voetbalanalyses zal de eerste zijn met een analyse wanneer Boymans duidelijke stappen heeft gemaakt.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.