Voorbeschouwing: FC Twente – FC Vaslui

dinsdag, juli 26, 2011 @ 02:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond staat de eerste kwalificatiewedstrijd van FC Twente op het programma tegen het Roemeense FC Vaslui. Wat kunnen we van de wedstrijd verwachten?

FC Vaslui is afgelopen jaar 3e geworden in de Roemeense competitie, FC Timisoara die 2e werden is door de UEFA niet toegelaten tot het Europese strijdtoneel. Daarom is FC Vaslui doorgeschoven naar kwalificatierondes van de Champions League. Vorig jaar werd in de 4e kwalificatieronde verloren van Lille, thuis werd het 0-0 maar uit verloren ze met 0-2. De club bestaat pas 9 jaar en dit is de eerste keer dat het gaat deelnemen aan de Champions League.

Adailton, Wesley, Sanmartean en Bello zijn de smaakmakers van FC Vaslui voorin. De Roemenen spelen waarschijnlijk in een 4-2-3-1 opstelling. Bekendste speler hier in Nederland is ongetwijfeld Lucian Sanmartean, de speler speelde een aantal seizoenen voor FC Utrecht maar leverde uiteindelijk zijn contract in wegens constante blessures. Aan het begin van het seizoen 2007/2008 leek het seizoen te worden maar moest uiteindelijk toch weer revalideren na een buikspierblessure.

FC Twente zal waarschijnlijk vanavond aantreden in de volgende opstelling: Mihaylov: Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli: Brama, Janssen, Chadli: Berghuis, De Jong, Bajrami. De buitenspelers zullen vanavond moeten laten zien het niveau van FC Twente aan te kunnen in belangrijke wedstrijden. Bajrami als Zweeds international moet dit seizoen toch laten zien wat hij in huis heeft. Berghuis kan met het vertrouwen van Adriaanse frank en vrij voetballen.

Tactisch zal FC Twente volle pressing gaan spelen, FC Vaslui zal vooral op de counter gaan loeren en wachten op momenten van de aanvallende middenvelders. De middenvelders zullen veel naar binnen trekken en op dat moment moet FC Twente druk gaan zetten omdat dan de ruimtes klein zijn. Het meeste gevaar ligt voor FC Twente in de omschakeling van balbezit naar balbezit tegenstander, Twente moet zorgen dat het elftal in balans blijft.

Natuurlijk is het ook weer mogelijk om bij Unibet wat geld te verdienen met deze wedstrijd. Als nu 50 euro stort ontvang je 50 euro gratis! Winst voor FC Twente betekent 1,33 euro op iedere ingezette euro. Naar mijn mening zit er te veel onzekerheid in deze wedstrijd door de onbekende tegenstander en de eerst serieuze wedstrijd voor FC Twente. Wellicht een uitdaging om Live te wedden, lees in de rust hier de analyse en volg ons op Twitter.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.