Rustanalyse: FC Twente – FC Vaslui

dinsdag, juli 26, 2011 @ 08:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

FC Twente staat met 1-0 voor in de rust dankzij een benutte penalty van Janko. FC Twente heeft het moeilijk met het verdedigend ingestelde FC Vaslui. Lees hier de analyse van de eerste helft.

Wat we in de voorbeschouwing tactisch hebben besproken klopt geheel met het beeld van de wedstrijd. FC Vaslui zakt wat in en hoopt op speldenprikjes van Adailton, Wesley en Sanmartean. Voetballend is het nog niet gevaarlijk geweest, alleen nog maar uit een vrije trappen, ondanks af en toe slordigheidsfoutjes bij FC Twente.

FC Twente heeft het moeilijk in opbouwend opzicht. Dat heeft mede te maken met het voorspelbare spel van FC Twente. FC Vaslui kan makkelijk verdedigen en een mannetje extra overhouden achterin. Wat vooral opvalt is dat De Jong totaal onzichtbaar is op zijn nummer 10 positie. Dat komt mede omdat hij niet in het spel betrokken wil worden en vooral van loopacties moet hebben. Daar zie je dan wel het gemis van Chadli of Ruiz die wat extra creativiteit meebrengen.

Omdat FC Twente met de punt naar achter staat op het middenveld met Brama, is het makkelijk voor Wesley om te pendelen tussen een centrale verdediger en Brama. Na een half uur eigenlijk precies in het moment van het doelpunt gaat Brama iets dieper lopen zodat Wesley moet kiezen om mee te verdedigen of voorin te blijven hangen. Dat betekent voor FC Twente misschien meer risico maar zal FC Vaslui ook achterin moeten schuiven.

Bij het doelpunt leverde dat dieper staan van Brama op dat de tegenstander van Leugers Brama ging verdedigen waardoor Leugers vrij kwam achteraan de 16 meter. FC Twente heeft dan het geluk dat Adailton de situatie niet door heeft en Leugers hindert. Daarbij komt de stand op 1-0 in de rust voor FC Twente en zullen ze de tweede helft nog alle zeilen bij moeten zetten om dit resultaat te behouden of te verbeteren.

FC Twente moet vooral profiteren van de momenten dat FC Vaslui probeert aan te vallen. Op die momenten gaan ook de verdedigers en verdedigende middenvelders wel eens mee waardoor ze uit positie raken. Als FC Twente snel omschakelt zullen ze daarvan moeten kunnen profiteren. Daar moet je echter wel je momenten in zoeken anders kan het nogal rommelig worden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.