Maak nu kennis met: Thulani Serero

maandag, juli 25, 2011 @ 04:07 PM
posted by VoetbalAnalyses

De deze zomer 21-jarige gekochte Zuid-Afrikaan van Ajax is verrassing van deze voorbereiding. Lees hier meer over de wellicht nieuwe basisspeler van Ajax.

Thulani Serero is overgekomen van Ajax Cape Town voor ongeveer 2,5 miljoen euro. De speler is in de Zuid-Afrikaanse competitie zowel talent als speler van het jaar geworden. Hij heeft een 4-jarig contract getekend bij Ajax. Ruud Krol zijn oude trainer bij Ajax Cape Town voorspelde al dat Serero wellicht de ‘grote hit’ van Ajax zou gaan worden. De Boer zijn eerste reactie op het opvallende spel van Serero was: ‘De klasse druipt er vanaf’.

Tegen Indepediente werd hij al door het publiek uitgeroepen tot ‘Man of the match’ ondanks dat hij maar één helft had gespeeld. Hij had een aandeel in alle drie doelpunten van Ozbiliz en wist daarnaast ook nog een aantal fraaie passeeracties of steekballen te geven.

Maar wat voor speler is Serrero nou? Het is een kleine aanvallende middenvelder(1.72m) die het vooral moet hebben van zijn lichtvoetigheid, dribbel en inzicht. Moeilijk is nog in te schatten wat zijn mindere punten is omdat er nog niet echt tegenstand tegen hem is geboden. Toch zal De Boer hem tactisch waarschijnlijk nog wat bij moeten spijkeren aangezien daar in Afrika maar geringe aandacht wordt besteed. De Boer gebruikt hem als aanvallende middenvelder op de plek van De Jong of Eriksen, ik denk dat hij ook als linksbuiten voor Ebecilio uit de voeten kan. Echter De Boer heeft dit nog niet geprobeerd in de voorbereiding dus die kans is gering dat dit ook gaat gebeuren.

Wil je kennis met hem maken en zijn eerste acties in de Arena zien? Bekijk hier dan de samenvatting vanaf 1:08 dat hij in het veld staat. Of zoek een aantal filmpjes op Youtube, hou wel rekening met het niveau in de Zuid-Afrikaanse competitie.

Voor De Boer en Ajax betekent dit een luxeprobleem. Het gerucht gaat namelijk dat Manchester United een bod op Eriksen aan het overwegen is. De Deen heeft nog een 3 jarig contract en Manchester zou meer dan 20 miljoen euro willen betalen. Mocht het aanbod nou echt niet te weigeren zijn heeft Ajax al een vervanger in huis. Wanneer Serero goede beleiding krijgt bij Ajax zal hij uitgroeien tot basisspeler en zal het Ajax het nodige gaan opleveren.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.