Luxe aan aanvallende middenvelders in Eredivisie

donderdag, juni 30, 2011 @ 10:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

Nu de transfercarrousel op gang is gekomen met de aankopen van PSV. Wat mij opvalt is dat er een luxe is aan goede goedkope aanvallende middenvelders. Wie is interessant en voor welke clubs?

Toornstra, uit de amateurs geplukt door ADO Den Haag en heeft dit seizoen laten zien dat hij een middenvelder is met een groot loopvermogen. In engelse termen is het een ‘box-to-box midfielder’, heeft gevoel voor ruimte en er is duidelijk nog meer progressie uit deze speler te halen. Of hij ook in is voor een transfer lijkt me moeilijk in te schatten, heeft bij ADO Europees voetbal behaald en zal dat bij andere subtoppers wellicht niet kunnen. Geschatte marktprijs: 1-2 miljoen euro.

Geert-Arend Roorda, was bij Jans uit de gratie geraakt en liet bij Excelsior zien dat hij wel degelijk goed kan voetballen. Hij heeft aangegeven liever bij Heerenveen te willen vertrekken. Roorda zijn sterke punten zijn net als Toornstra het voetballen in en 4-3-3 opstelling met de punt naar achter. Het is een speler die ruimte nodig heeft om daar in op te duiken en heeft dit seizoen bewezen scorend vermogen te hebben. Waarschijnlijke nieuwe club: FC Utrecht; Marktwaarde: 2 miljoen euro. Zou mogelijk ook nog naar ADO kunnen verhuizen, type voetballer die daar past en zou kunnen exceleren wanneer het huidige team in tact blijft.

Ismail Aissati, het leek er op dat hij naar Vitesse zou vertrekken, de deal ging uiteindelijk toch niet door. Wellicht gaat het net als met Van den Brom toch wel op eens door, toch willen we hem in dit verhaal betrekken. Heeft het bij de topclubs PSV en Ajax niet gered, moet nu een stapje terug naar de subtop doen om vanuit daar de stap terug te maken. Één ding is zeker dat hij dat niveau aan kan met zijn techniek en inzicht, aantrekkelijke speler om mogelijk winst uit te halen. Mogelijke clubs: Heerenveen, rustige omgeving waar hij zich wellicht verder kan ontwikkelen of FC Utrecht daar zijn ze nog op zoek naar een type spelmaker nu Mertens en Strootman zijn vertrokken. Geschatte marktwaarde: 1-2 miljoen euro, hij is nou eenmaal overbodig.

Lasse Schone, het contract van de spelmaker van NEC loopt af en dit is het laatste moment dat NEC nog iets kan vangen. Een zeer aanvallende middenvelder ook bruikbaar als valse buitenspeler. Scoort te weinig maar is wel een type dat verdedigers bezig houdt waardoor andere kunnen scoren. Geschatte marktwaarde: 1 miljoen euro. Mogelijke clubs zijn FC Utrecht, FC Twente, AZ en ook Feyenoord wordt in verband gebracht.

Bruins, lees hier het eerdere bericht over hem.

Feyenoord heb ik express niet bij de mogelijk clubs genoemd omdat ze waarschijnlijk geen geld hebben om aankopen te doen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.