De mogelijkheden van FC Utrecht

donderdag, juni 30, 2011 @ 07:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

Na het vertrek van Strootman, Mertens en Van Wolfswinkel is er ruimte voor FC Utrecht om de nodige vervangers binnen te halen. Hoe gaat het elftal er uit zien?

FC Utrecht zal zich op diverse posities moeten versterken, er zijn van het basiselftal van afgelopen jaar 6 spelers vertrokken ofwel ernstig geblesseerd geraakt. Er moeten dan ook zeker vervangers voor die posities gehaald worden, rechtsback en linksback, 2 centrale middenvelders en een linksbuiten. Een spits is niet broodnodig aangezien waarschijnlijk ook Mulenga terug keert van een blessure.

FC Utrecht wordt met 4 spelers in verband gebracht, Derijck, Roorda, Toornstra en De Ridder. Daarbij zetten ze het een aantal jaar geleden ingezet beleid van het halen van jonge spelers voort. De verdiende 18 miljoen zal niet uitgegeven hoeven te worden maar deze spelers zullen niet de enige versterkingen zijn. Ze zullen namelijk ook op zoek moeten naar vleugelverdedigers nu Nesu geblesseerd is geraakt en Cornelisse vertrokken. Van der Maarel en Lensky zijn de enige mogelijkheden op dit moment voor Koeman.

Daarom begrijp ik de interesse in Derijck dan ook niet, misschien zien ze hem als een buitenkans om een goede speler binnen te halen. Wanneer hij meer mogelijkheden heeft zal FC Utrecht lijkt me niet het onderste uit de kan halen met in het achterhoofd dat het Wuytens, Schut en Vorstermans in de selectie heeft.

Middenvelders zijn broodnodig, Roorda en Toornstra hebben aangetoond dat zij kunnen presteren in de Eredivisie. Echter moet FC Utrecht wel rekening houden dat beide spelers aanvallende middenvelders zijn. Tuurlijk kunnen ze beide gebruiken maar er moet dan ook nog wel een defensieve middenvelder aangetrokken worden. Met Nijholt, de Australiers en Asare heeft hij ook al een aantal aanvallende middenvelders in de selectie, het zal dus of Toornstra of Roorda worden met een verdedigende middenvelder.

Aanvallend doet het goede zaken wanneer FC Utrecht De Ridder weet binnen te halen als linksbuiten. Het is nog steeds jammer dat ze George zo makkelijk hebben laten vertrekken want die had dit gat makkelijk kunnen opvangen. In de spits hebben ze genoeg mogelijkheden met Demouge, De Kogel en Mulenga. De flank moet weer van gevaar voorzien worden na het vertrek van Mertens. Mertens was toch wel de gevaarlijke man waardoor spelers als Demouge, Asare en Duplan ruimte kregen. Asare zou ook nog als linksbuiten kunnen spelen.

FC Utrecht 2011/2012 4-3-3:
Vorm
Will, Schut, Wuytens, Lensky
Roorda, Luijckx, Nijholt
Duplan, Mulenga, De Ridder

Van de 18 miljoen zal 6 miljoen uitgegeven worden voor nieuwe spelers.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.